Speltips Borussia M’gladbach – Leverkusen 6/3: Krismöte i Bundesliga

Det är med katastrofal form som både Borussia M’gladbach och Bayer Leverkusen kommer till spel när de möter varandra i en av lördagens alla matcher från Bundesliga – och här tror vi på proppen ur målmässigt.

Sex matcher, ett kryss och fem förluster. Det är facit för Borussia M’gladbach de senaste veckorna.

Fem matcher, två kryss och tre förluster. Eller blott en vunnen av de åtta senaste. Det är facit för Bayer Leverkusen.

Som ni förstår: det stormar kring klubbarna – bristen på positiva resultat, press på spelarna såväl som tränarna.

Det är två lag som annars spelar europeisk slutspelsfotboll och som har mål att göra detsamma kommande spelår. Leverkusen står faktiskt, resultaten till trots, på plats nummer sex och således i Europaområdet medan Gladbach hittas ett par platser nedåt. Bara fyra poängs skillnad. Vem tar chansen här?

Mer uppenbart är det varför Leverkusen dippat så, med tanke på att de har upp emot en hel startelva på skadelistan och dessutom Leon Bailey avstängd här. Gladbach saknar avstängde Lars Stindl och har Ramy Bensebaini samt Christoph Kramer som frågetecken i truppen.

Överspel

Det kanske är enklare att dra slutsatsen att det här kommer bli en match präglad av ångest och krampaktighet, snarare än motsatsen, på grund av hur det ser ut formmässigt åt båda håll. Troligen också med tuffa smällar på självförtroendet.

Men vi tror istället på en öppen match mellan två lag som istället ser chansen att komma tillbaka på vinnarspåret med en lika kall motståndare på andra planhalvan. Dessutom har de båda visat prov på stora problem i det defensiva. Extremt svårt att se lagen vara nöjda om det står oavgjort, säg 1-1, på tavlan närmare sluttampen.

Desperation att vänta? Lagen har tre inbördes möten i följd som innehållit minst tre baljor. Så tror vi att det blir även nu.

Över 2,5 mål spelas till fina 1,74 gånger insatsen hos Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål totalt
Odds: 1,74
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 15:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: