Dortmund Herta

Speltips Dortmund – Hertha Berlin 13/3: Spel från målmarknaden

Det kan finnas risk för trötta ben i Borussia Dortmund inför lördagskvällens möte med Hertha Berlin i Bundesliga. Kan det tala för en mer avslagen match än vad fallet normalt hade kunnat vara?

Efter 2-2 hemma mot Sevilla, och en 3-2-vinst i det första mötet, kommer Dortmund precis från avancemang i Champions League och nu handlar det om att ladda om kvickt. I den inhemska serien ser det desto dystrare ut med en sjätteplats och fyra poäng upp till CL-området.

För Dortmund är det, trots allt, alltså kniven mot strupen. Onödiga poängtapp kan bli helt ödesdigra. Här är det bara tre poäng som gäller.

Ännu mer pressad är situationen för Hertha Berlin, kan man lugnt säga. Laget har en riktigt tung säsong bakom sig och har nu bara ett uppdrag: att fixa kontraktet. Inför lördagens bataljer har de så lite som två poäng som håller dem ovanför strecket samt kvalplatsen.

Därför satt också förra veckans trea mot Augsburg, 2-1 hemma, som en smäck – en match där man visade prov på stor moral och 0-1 vändes till vinst i den andra halvleken. Avgörandet kom med bara minuten kvar av ordinarie speltid.

Till matchen är skadesituationen någonting som stör båda parter. Dortmund har Axel Witsel, Marces Schmelzer, Manuel Akanji och Jadon Sancho helt borträknade och därutöver frågetecken kring statusen på Raphael Guerreiro samt Giovanni Reyna. Och bortalaget? Sami Khedira, Matheus Cuncha och Debryck Boyata out. Tveksamt kring Jordan Torunarigha, Marvin Plattenhardt, Jessic Ngankam, Javairo Dilrosun samt Nemanja Radonjic.

Underspel

Det blir ofta fart och fläkt när Dortmund utgör ena halvan av en match – något svajig defensiv, men framåt finns spets i inte minst Erling Håland. Vad man ska anmärka här är att de haft förhållandevis kort vila sedan det tuffa CL-mötet i veckan och att det kan vara på tal om trötta ben, eventuellt också huvuden.

Från Hertha Berlin kommer det vara försvarsfokus från första början – nollan ska hållas intakt så länge som möjligt. Fem raka matcher har klivit under 3,5-målslinan och bland dessa hittas en knapp 0-1-torsk hemma mot Bayern München. Liknande matchbild att vänta nu?

Känslan är att marknaden är något för inställda på proppen ur. Vi ser istället framför oss att det kan bli en relativt tillknäppt matchbild.

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid exakt tre mål – tas till oddset 1,71 hos Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: