Speltips Leipzig Köln

Speltips FC Köln – RB Leipzig 18/9: Pressat bortalag

Läget börjar blir pressat för Emil Forsbergs RB Leipzig och nu väntar ett svårslaget FC Köln i den femte omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 18 september med avspark kl 18.30.

Sebastian Anderssons 1. FC Köln lyckades till slut hänga sig kvar i Bundesliga förra säsongen. Man slutade då på 16:e plats och fick därmed kvala för ett nytt kontrakt, vilket man alltså förmådde överleva.

Under nye tränaren Steffen Baumgarts ledning har man sett klart stabilare ut under inledningen av den här säsongen. Man har besegrat Hertha Berlin och Bochum samt förlorat knappt med siffrorna 3-2 borta mot Bayern Munchen.

Senast fick man ”bara” med sig ett kryss i bortamötet mot Freiburg. Matchen slutade 1-1 efter att Köln drabbats av en utvisning med kvarten kvar, vilket hemmalaget drog fördel av och kunde kvittera i den 89:e minuten.

FC Köln står därmed på sju poäng efter fyra omgångar. Därmed är man fyra poäng före RB Leipzig som bara vunnit en match och förlorat tre.

Visserligen har man då ställts mot tufft motstånd i form av Wolfsburg (1-0-förlust) och Bayern Munchen (1-4-förlust) i de två senaste ligamatcherna, men läget börjar ändå bli något pressat för den nye tränaren Jesse Marsch.

Insatsen i 6-3-försluten mot Manchester City i Champions League i veckan stärker inte heller helhetsintrycket av Leipzigs säsongsinledning.

Vill man se glaset som halvfullt kan man säga att det var imponerande att göra tre mål (samtliga av Christopher Nkunku) bort mot de regerande PL-mästarna. Samtidigt har man nu släppt in tio mål på de två senaste matcherna och försvarsspelet har inte sett ut sitta samman.

På Leipzigs skadelista finns Halstenberg, Saracchi och Novoa medan Köln saknar avstängde Kainz samt skadade Horn.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer riskminimering

RB Leipzig kommer från tre raka förluster men det har varit mot tufft motstånd. Leipzig är fortfarande ett väldigt bra lag, det har man i stunder visat även den här säsongen. Nu är det dock upp till bevis.

Köln är ett lag man bör besegra och Leipzig står som favoriter till ett odds omkring 1.78 som vinnare. Ser vi till förra säsongens möten var det dock jämnt mellan de här lagen. Senaste de möttes, i Köln, vann hemmalaget med 2-1 och det första mötet i Leipzig slutade 0-0.

I Leipzigs två senaste matcher har det varit svängdörrar bakåt och vilda västern-stuk på matchbilderna och nu behöver nog Jesse Marschs matchplan vara mer back to basics. Kan man sätta de defensiva grunderna har man gott om offensiv kvalitet framåt och goda förutsättningar att vinna den här typen av matcher. En nyckel är förstås också att man behöver få igång stjärnförvärvet André Silva och hans målproduktion.

Köln har inlett säsongen lovande och jag tror att det här kommer bli en jämn batalj. Jag tror också på ett mer riskminimerande Leipzig, hämmat av de senaste matchernas alla mål bakåt.

Dessa förutsättningar gör att jag finner anledning att tro på en ovanligt målsnål Bundesliga-match. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.92 gånger insatsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.92
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:30, lördag 18 september 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: