18 november 2016 Bayer Leverkusen Leipzig

Speltips Frankfurt – Leverkusen 2/1: Framåtlutat

Bundesliga är tillbaka efter ett kortare juluppehåll där Frankfurt tar emot Leverkusen i en match där jag förväntar mig fart och fläkt och en hel del mål.

Det två veckor långa juluppehållet kom på sätt och vis olägligt för Frankfurt. Detta då man i sin senaste match lyckades bryta en svit på tio matcher utan vinst efter att ha besegrat Augsburg med 2-0 på bortaplan.

Innan dess hade man kryssat sju och förlorat tre av de föregående matcherna och det var förstås en stor glädje i att äntligen vinna men det efterföljande uppehållet innebär att man kanske inte kan surfa på den positiva känslan i samma utsträckning.

Poängmässigt innebar det hursomhelst att man står på 17 poäng efter 13 matcher vilket ger en niondeplats i tabellen inför omgång 14.

För höstens succélag Leverkusen ser läget direkt omvänt ut då man föll senast hemma mot Bayern Munchen med 2-1 efter ett avgörande i den 90:e minuten. Men dessförinnan hade man vunnit tio av sina elva senaste matcher varav en oavgjord, Europa League inkluderat.

Förlusten mot Bayern var säsongens första och enda i ligaspelet och totalt har man tagit 28 poäng efter 13 matcher, vilket ger en andraplats i tabellen inför omgång 14.

På bortalagets skadelista finns Sven Bender, Palacios, Arias och Paulinho medan Wendell och Lars Bender eventuellt också saknas. Hos Frankfurt är Rode avstängd och Willems och Ache saknas förmodligen.

Offensiven levererar

Leverkusen är Bundesligas kanske största utropstecken så här långt. De hade chansen att gå på julledighet som obesegrade serieledare men man föll tungt mot Bayern Munchen i seriefinalen för två veckor sedan.

Trots stora spelarförsäljningar de senaste åren fortsätter Peter Bosz att leverera goda resultat och nya spelare utvecklas och kliver fram när andra försvinner. Argentinaren Alario är lagets bästa målskytt med 8 mål på 10 matcher och inför mötet mot Bayern hade laget gjort 4 mål i 3 raka matcher och 18 mål på de 5 senaste.

Frankfurt har en tuffare tid bakom sig där man inte har lyckats vinna utan kryssat väldigt många matcher. Men det har snarare varit defensiven som varit problemet då man gjort mål i sina 8 senaste matcher av vilka man spelat oavgjort i 5.

Bundesliga är en av världens målgladaste ligor och Frankfurt och Leverkusen ligger i mitten av tabellen vad gäller gjorda/insläppta mål per match. Frankfurt har ett snitt på 3.31 mål per matcher och Leverkusen 3.08.

Även om de inte är de målgladaste lagen i serien så snittar de alltså ändå över 3 mål per match och med utvilade ben och huvuden bör det finnas goda chanser till en del mål i den här matchen.

Leverkusen bör ses som favoriter men ett Frankfurt som lyckades bryta sin negativa svit senast och med hemmaplansfördel lär inte lägga sig på defensiven. Och i portugisen André Silva som gjort 9 mål på 12 matcher har man ett ständigt hot framåt.

Förra säsongen vann båda lagen sina respektive hemmamatcher mot varandra, Leverkusen med 4-0 och Frankfurt med 3-0. Nu tror jag på en jämnare match där båda lagen sannolikt kommer göra mål. Bäst spelvärde finner jag i spelet över 3 mål totalt med asian handicap.

Speltips:

Speltips: Över 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30 den 2/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: