Speltips Leipzig Köln

Speltips Leipzig – Bayern München 3/4: Avgörandet

Bayern München kan döda titelstriden om man vinner borta mot RB Leipzig i Bundesliga lördagen den 3 april 2021.

Flera gånger om har det känts som att Bundesliga ska dö, men på något magiskt vis har RB Leipzig lyckats skaka liv i den här serien och inför avslutningen känns det faktiskt spännande på riktigt.

När lagen är tillbaka efter landslagsuppehållet med europeiskt VM-kval är det inte mer än åtta matcher kvar att spela av säsongen. RB Leipzig kommer med en urstark trend och har ätit sig ikapp uppåt, varpå man inte har mer än fyra poäng upp till serieledning.

Den här just nu Bayern München, med hela +16 mer i målskillnad och då fyra poäng ner. Det är ett övertag som man inte kommer att tappa om man vinner den här matchen. Men om RB Leipzig däremot går segrande ur striden – då kan vad som helst hända under avslutningen.

RB Leipzig har bara tre förluster den här säsongen, samma som FC Bayern, och är ett minst sagt svårslaget lag.

Den stora styrkan som RB Leipzig har är att man släpper in så få mål. Man har faktiskt bara 21 insläppta mål på 26 omgångar – klart bäst i ligan. En annan viktig sak att ha me dsig är att man har tre raka kryss mot Bayern München.

Odds i Bundesliga

RB Leipzig har egentligen inte kunnat formera precis det lag man har velat någon gång under säsongen – är min känsla i alla fall – då det har funnits en skadesituation som har gjort sig påmind i stort sett hela tiden.

Inför det här tunga toppmötet har man återigen problem med skador och värst är kanske ändå att Kevin Kampl är avstängd. I den här matchen hade man velat ha alla sina offensiva hot tillgängliga, även om Kevin Kampl knappast är en spelare som har tagit kliv i rätt riktning just den här säsongen.

I övrigt saknar man Marcel Halstenberg, samtidigt som Konrad Laimer, Dayot Upamecano, Dominik Szoboszlai och Angelino alla är osäkra. Det vore rejäla tapp om Angelino och Dayot Upamecano inte kunde spela här.

I bortalaget är tappen kanske ännu större med Alphonso Davies och Jerome Boateng på avstängningslistan, samt Robert Lewandowski (!) borta med skada, något även Corentin Tolisso och Douglas Costa är på förhand. Tanguy Nianzou väntas inte heller kunna spela.

Trots allt det här är det två offensivt starka lag som ställs på banan, men matchen skulle rent av kunna väcka liv i toppstriden igen om RB Leipzig vinner.

Under 3,5 mål spelas till 1,63 gånger såsen hos Interwetten. Det kommer att bli tätare än senast, då matchen slutade 3-3.

  Rygga spelet hos interwetten!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,63
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 18:30, lördag 3 april 2021
TV: 
Stream: