Speltips Düsseldorf Dortmund 13 juni 2020

Speltips Mönchengladbach – Dortmund 25/9: Mentalt övertag

Trots en diger skadelista ser Borussia Dortmund sylvassa ut och nu ställs man mot Borussia Mönchengladbach i den sjätte omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 25 september med avspark kl 18.30.

Sedan Borussia Dortmund knep Borussia Mönchengladbachs tränare Marco Rose leds de senare av den förre Frankfurt-tränaren Adi Hutter. Han har dock inte fått någon lysande start på sitt nya jobb.

Mönchengladbach står på fyra poäng efter fem spelade matcher. De inledde emellertid med en fin insats då man spelade 1-1 hemma mot Bayern Munchen men därefter har man förlorat i tre av de fyra senaste matcherna.

En förmildrande omständighet är väl att samtliga förluster kommit på bortaplan. I senaste hemmamatchen vann man med 3-1 mot Bielefeld, men man föll i senaste omgången, förra helgen, borta mot Augsburg med 1-0.

Desto bättre har det gått inledningsvis för Marco Roses Borussia Dortmund. De har vunnit fyra av fem ligamatcher och totalt gjort 17 mål på dessa matcher. Med Champions League-segern borta mot Besiktas inräknad kommer man till det här mötet med fyra raka segrar.

Förra helgen besegrade man Union Berlin med 4-2 hemma där Erling Haaland gjorde två av sina hittills sju gjorda mål i ligan.

Roses stora bekymmer är dock skadeläget. Till den här matchen ser man ut att sakna hela nio spelare. Bland andra Brandt, Reyna, Can, Coulibaly och Zagadou. På Mönchengladbachs skadelista finns Hofmann, Thuram, Lainer och Doucoure.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dortmund har vunnit 13 av de 14 senaste

Senast de här lagen möttes i Bundesliga vann Mönchengladbach hemma med 4-2 – men det var deras första seger mot Dortmund efter 12 (!) raka förluster. Det senaste mötet vann också Dortmund med 1-0 i tyska cupen i våras.

Historiskt sett har Dortmund alltså ett kraftigt övertag. De är också favoriter i den här matchen hos spelbolagen till ett odds på dryga 1.80.

Trots alla skador kan Marco Rose fortfarande ställa en stark elva på benen. I längden kan det förstås bli problematiskt då matchandet är tufft då Champions League rullar vidare nästa vecka. Det kan också tala till deras fördel att Rose kan sin gamla klubb väldigt väl och säkerligen vill komma tillbaka och vinna.

Framförallt talar säsongsinledningen och de båda lagens prestationer till Borussia Dortmunds fördel. Därtill har man vunnit 13 av de 14 senaste mötena lagen emellan.

Dortmund har släppt in en hel del mål men det tycks inte spela någon roll. De snittar över tre mål framåt, Haaland är glödhet och det sprudlar om lagets offensiv. De har ett självförtroende som Mönchengladbach just nu saknar och jag tror att bortalaget drar det längsta strået här.

Mitt spel blir därför en rak två, att Borussia Dortmund vinner till 1.78 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund vinner
Odds: 1.78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 25 september 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: