Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Augsburg 12/2: Tveksamt för Foppa

Emil Forsberg kan behöva stå över igen för sitt RB Leipzig när man spelar hemma mot Augsburg fredagen den 12 februari 2021.

Om några dagar är det dags för den tyska storklubben RB Leipzig att spela mot Liverpool i Champions League, ett möte som man gäller som underdog inför, men som man rimligen bör ha en god chans att skrälla i med tanke på hur motståndarna har presterat på slutet.

Efter en lite darrig period i mitten av januari är känslan att RB Leipzig har hittat tillbaka igen, med tre raka vinster, tre raka hållna nollor och därmed en intakt placering som andralag i tabelltoppen.

Men med tanke på att det är Liverpool som väntar redan på tisdag kan man tänka sig att RB Leipzig tar det lite lugnt med spelare som varit skadade, eller som kan tänkas bli för slitna inför det så viktiga mötet på hemmaplan mot Liverpool.

Emil Forsberg är en sådan. Han har varit borta ett tag och har sagts kunna vara redo för spel mot Liverpool, men att riskera honom redan här? Det ser jag som ganska osannolikt. Men det ska sägas att det är rent min spekulation.

RB Leipzig ska hur som helst gälla som favoriter mot Augsburg, ett lag som man så sent som i julas vann med 0-3 mot på bortaplan. Den gången visade man åter att man är ett lag som kan städa av mindre lag.

RB Leipzig är favoriter

Augsburg kommer dessutom till den här matchen med en negativ trend och har förlorat fem av sina sex senaste matcher i ligaspelet, bland annat med förluster mot topplag som Borussia Dortmund och Bayern München.

Augsburg har en stark förmåga att streta emot ganska hyfsat och det är sällan som vi ser det här laget klappa igenom fullkomligt. Det gör att jag har svårt att se hur man ska bli direkt inblandade i bottenstriden när vi närmar oss avslutningen på säsongen. Jag tycker att man bör klara det här.

RB Leipzig kommer till matchen med åtta vinster på sina tio senaste hemmamatcher, och det blir garanterat en viktig faktor inför den här drabbningen.

RB Leipzig vinner och håller nollan spelas till 2,00 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner och håller nolaln
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20;30, fredag 12 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: