24 maj 2020 Köln Leipzig Speltips

Speltips RB Leipzig – Bayer Leverkusen 30/1: Skadehelvete

Bayer Leverkusen och RB Leipzig saknar båda många tunga spelare, inte minst i defensiven, inför mötet den 30 januari 2021 i Bundesliga.

Det mesta pekar på att Bundesliga som så många gånger förr landar i Bayern Münchens knä och att den tyska storklubben står där som ganska säkra seriesegrare redan med ett par omgångar kvar att spela.

Efter en intensiv inledning på säsongen, som var jämn och hade flertalet tunga lag med i toppen, har det nu utkristalliserat sig ett Bayern München som ryckt ifrån, som har radat upp tunga vinster, och som har fått se konkurrenterna tappa poäng på löpande band.

Nog är det just det, att många lag förlorar och tappar poäng mot lite konstiga lag, som gör att toppstriden i år känns mer spännande. Bayern München betedde sig på precis samma sätt initialt, men har nu hittat tillbaka till sitt momentum där man är helt svårstoppade.

Nu möts hur som helst tvåan och trean, och det lag som förlorar mellan Bayer Leverkusen och RB Leipzig kan ge upp drömmen om en titel i Bundesliga den här säsongen. Det vågar jag nog säga rakt ut. Det gäller åtminstone för Bayer Leverkusen som då troligen är 13 poäng bakom.

Men det är en Champions League-strid som också ska utkämpas där Bayer Leverkusen och RB Leipzig är högst inblandade.

I stunder känns det här som lag som ska utmana Bayern München på allvar, men så faller RB Leipzig igenom som senast, och förlorar mot jumbon Mainz 05 med 3-2.

Eller så förlorar Bayer Leverkusen hemma mot Wolfsburg omgången efter att man vunnit mot Borussia Dortmund. Då spelar tidigare skalper med andra ord ingen roll längre.

Odds i Bundesliga

Det gäller att ta någon form av djupt andetag innan man sätter tänderna i den skadelista som gäller i Bayer Leverkusen inför den här matchen. Det börjar likna rekordnivåer när man går igenom alla spelare som är borta för gästerna här.

Om vi börjar med spelare som inte kommer till spel, som vi är säkra på, är Exequiel Palcios, Julian Baumgartlinger, Paulinho, Santiago Arias, Mitchell Weister, Nadiem Amiri, Jeremie Frimpong och Charles Aranguiz alla borträknade inför helgens match. Det är tapp så att det räcker och blir över kan man verkligen tycka.

Men det finns därutöver oro om Lars Bender, Florian Wirtz, Patrik Schick, Lucas Alario, Karim Bellarabi och Sven Bender. Ett antal spelare som man hade behövts alltså, inte minst bröderna Bender som är bra truppspelare.

I hemmalaget har Konrad Laimer, Bejamin Henrichs och Ibrahima Konaté haft mardrömssäsonger i termer av speltid. Nu väntas man också sakna Lazar Samardzic, Hee-Chang Hwang, Lukas Klostermann, Marcel Sabitzer och Kevin Kampl. Dominik Szoboszlai kommer inte heller han att spela på ett tag.

Det finns mycket offensiv kraft kvar i lagen och därför blir båda lagen göra mål mitt spel till 1,63 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,63
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18.30, lördag 30 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: