Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Union Berlin 20/1: Tyskt toppmöte

RB Leipzig och Union Berlin gör upp om tre viktiga poäng i toppen av Bundesliga onsdagen den 20 januari 2021. Vi rekar med odds.

Det här är utan tvekan två av mina favoritlag i Bundesliga den här säsongen, då sett till hur lagen har spelat och hur lagen har tagit sig an säsongen i förhållande till förväntningarna.

RB Leipzig försöker vara laget som utmanar i toppen varje år, men har inte lyckats hela vägen än. Men det är bara en tidsfråga såklart. Nu har man färst insläppta mål (14 stycken) och har varit riktigt starka periodvis, även om man nu kommer med två raka förluster och tappad serieledning.

Men hemma mot Union Berlin bör RB Leipzig kunna stå för en bra match, inte minst då man vunnit tre raka möten med huvudstadslaget. Det tredje mötet där går dock hela vägen tillbaka till 2016 och kanske inte är relevant nu.

Men Union Berlin då? Jo, under sin blott andra säsong i Bundesliga har man bevisat att man ska vara här och det är givet att ett huvudstadslag ska ligga i topp, eller nära toppen. Nu har man en Europaplats och kan med en vinst mot RB Leipzig gå upp på tredjeplatsen.

Union Berlin har också radat upp bra resultat på slutet och vore det inte för det snöpliga poängtappet mot topplaget Wolfsburg hade man redan laget på en Champions League-plats.

Målspel i Bundesliga

RB Leipzig har konsekvent valt att ge den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg mycket förtroende den här säsongen och efter att förra året haft lite problem med att komma in i laget är han åter lagets viktigaste offensiva spelare, känns det som.

Inte minst nu när laget har många skador bär han mycket ansvar och får ofta spela i det som mest liknar en renodlad anfallsroll. Där kommer han kanske inte riktigt till sin rätt på samma sätt, men det är samtidigt ett ställe där han blir involverad väldigt mycket.

Men med den skadelista som RB Leipzig har är det inte konstigt att man får tänka sig. Konrad Laimer, Ibrahima Konaté och Benjamin Henrichs har varit borta ett tag. Därtill har man ett antal spelare som är uppsatta som osäkra på förhand. Marcel Halstenberg, Christopher Nkunku, Nordi Mukiele, Kevin Kampl, Marcel Sabitzer, Lukas Klostermann, Hee-Chan Hwang och Lazar Samardriz. Inte optimala förutsättningar för RB Leipzig inför onsdagens möte alltså.

Men Union Berli nsaknar sin viktigaste spelare Max Kruse, samt Joel Pohjanpalo som även han varit otroligt viktig. Om man har riktig otur spelar inte heller Florian Hübner, Sheraldo Becker och Christian Gentner. Däremot får man tillbaka Grisha Prömel efter avstängning.

Mina förväntningar är höga inför det här toppmötet och jag kan inte se annat än att det blir ett ordentligt slag. Det lockar med ett skrällspel på Union Berlin till 7,50 gånger pengarna, men spelvärdet ligger på båda lagen göra mål till ofantliga 1,91 gånger pengarna hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,91
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:30, onsdag 20 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: