Speltips Bayern München Frankfurt 10 juni 2020

Speltips Schalke 04 – Bayern München 24/1: David mot Goliat

Livet är inte lätt som Schalkesupporter i dagsläget och det lär förmodligen inte bli lättare under söndagskvällen heller.

Schalke 04 - Bayern München

Bundesliga
Hämta bonus
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tabelljumbon Schalke 04 tar emot ligaledarna och de regerande mästarna Bayern München hemma på Veltins-Arena i ett möte med lite David mot Goliat-känsla. Båda lagen lär knappast ha glömt hur säsongen inleddes då de båda lagen möttes på Allianz arena i första omgången. Bayern vann då med förnedrande 8-0, den största krossen i Bundesliga på flera år. En värre säsongsinledning får man verkligen leta efter.

Bayern München har dessutom vunnit de nio senaste matcherna mot Schalke och inte förlorat på de senaste 20. Det är imponerande ensidig statistik och oddsen återspeglar även detta. Trots att man nyligen förlorade mot Mönchengladbach i en match där de tappade en 2-0 ledning så har Bayern fortsatt ett starkt grepp om ligan med fyra poängs marginal ned till Leipzig, med en match till godo dessutom.

Schalke 04:s säsong har inte varit annat än sorglig att bevittna så här långt. På 17 matcher har de mäktat med en vinst och fyra oavgjorda med en målskillnad på -30. De är tabelljumbo med marginal och har hela tio poäng upp till säker mark där Arminia Bielefeld och Hertha Berlin sitter på 17 poäng.

Tränarbytet kan ha gett viss effekt redan

Bayern München är så stora favoriter att ett direkt spel på dem är uteslutet och oddsmarknaderna för handikappspel är inte heller särskilt lockande då alla förväntar sig att Schalke återigen kommer åka på pisk med flera måls marginal förmodligen. Tittar man på skadeläget ser det inte direkt ljusare ut för Schalke heller. Bayern har i stort sett inga skador heller, Tanguy Nianzou är den enda som inte är tillgänglig inför mötet.

Schalke har däremot flera spelare borta, bland annat Gonçalo Paciencia med knäskada och veteranen Klaas Jan Huntelaar som återvänt från Ajax men som inte var tillgänglig för spel under veckan på grund av problem med vaden. Han är fortsatt tveksam till spel inför söndagsmatchen.

Schalke har dessutom behövt hantera bråk i truppen med flera spelare under säsongen och är i dagsläget inne på sin fjärde tränare för säsongen. Den före detta Tottenhamtränaren Christan Gross är nu den som tagit över den tuffa uppgiften att försöka vända på skeppet för Schalke.

Gross verkar ha fått igång målskyttet under den korta tid han har varit tränare. Schalke har nätat sex gånger på de senaste tre matcherna i ligan, det är alltså lika många mål som de lyckades få in under de tidigare 14 matcherna totalt. Chockerande nog leder faktiskt hemmalagets Matthew Hope skytteligan för 2021 tillsammans med Bayerns Robert Lewandowski med fem mål vardera.

Schalkes nyfunna offensiv i kombination med att Bayern släppt in ett mål i elva av de senaste tolv Bundesligamatcherna, med förra omgångens match mot Augsburg som undantag, så känns ett BLGM-spel klockrent här. Därmed spelar vi på att båda lagen lägger mål för 1.80 hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1,80
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 15:30
TV:  cmoresport
Stream: 

Jämför odds: