Stuttgart Hamburg Speltips 28 maj 2020

Speltips Stuttgart – Augsburg 7/5: Mittenmöte

Tre omgångar återstår i Bundesliga och Augsburg behöver några poäng till för att inte hamna i en obehaglig bottenstrid. Nu möter man VfB Stuttgart.

Det är bara den avgörande fasen kvar i tyska Bundesliga, men redan nu vågar vi hävda att Bayern München har dödat spnningen i toppen och att den tyska giganten står där som mästare ännu en gång efter 34 omgångar.

Men det är i andra delar av tabellen som det är spännande på riktigt, både när det kommer till striden om Europa League- och Champions League-platser, men också bottenstriden.

Där är många lag indragna, med FC Köln och Hertha Berlin strax under strecket med goda chanser att komma över, och ett antal andra lag som matematiskt inte kan räkna in nytt kontrakt. Det är totalt åtta lag som i mina ögon riskerar att åka ut.

Ett av lagen är Augsburg, som har förlorat sju av sina åtta senaste bortamatcher, som har fyra raka matcher utan vinst och som sakta men säkert närmar sig botten igen. Det gör att man nu, med tre matcher kvar att spela, har fyra poäng ner till FC Köln på nedflyttningsplats.

Därför tror jag att man försöker vinna borta mot VfB Stuttgart, som har fyra raka förluster, men säkrat kontrakt. Ingen motivation, ingenting att spela för och dålig form. VfB Stuttgart kan vara en dålig favorit här.

Odds på Bundesliga

VfB Stuttgart har inte direkt optimala förutsättningar inför matchen, om vi ser till antalet spelare som är frånvarande på grund av skada eller sjukdom.

Som om det inte vore nog med det har man också Naoirou Ahamada borta efter det röda kortet senast mot RB Leipzig. Det gör att han missar inte bara den här matchen, utan också kommande match i Bundesliga.

VfB Stuttgart kommer också att behöva formera ett lag utan Nicolas Gonzalez, Clinton Mola och Silas Wamangituka. Dessutom är Lilian Egloff, Marcin Kaminski, Hamadi Al Ghaddioui och Orel Mangala alla tveksamma till spel.

I bortalaget Augsburg kommer Felix Udokhai inte att spela, medan Mads Pedersen, Fredrik Jensen och Jan Moravek är uppställda som tveksamma på förhand.

Formen i båda läger är direkt deppig och det är inte enkelt att välja sida inför den här matchen. Men båda lagen har uppenbara problem med antalet insläppta mål och det gör att målspelet lockar. Trots att Augsburg inte har gjort mål på tre raka bortamatcher.

Båda lagen göra mål spelas till 1,62 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,62
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20.30, fredag 7 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: