23 april 2019 Alavés Barcelona Speltips

Speltips Barcelona – Benfica 23/11: Mycket på spel

FC Barcelona och Benfica gör upp om andraplatsen i gruppen i den nästa sista omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 23 november 2021 med avspark kl 21.00.

Av allt döma ser det ut att bli en uppgörelse om andraplatsen som står mellan Barcelona och Benfica i den här Champions League-gruppen. FC Bayern toppar tabellen på full pott efter fyra omgångar och Barcelona är tvåa, hela sex poäng bakom tyskarna. Två poäng efter Barca ligger Benfica på fyra poäng och de har, efter den här matchen, kvar att möta jumbon Dynamo Kiev på hemmaplan i den sista gruppspelsmatchen.

Barcelona har med andra ord kvar att möta Bayern Munchen och det på bortaplan i den sista omgången. Med andra ord är det här en match som man sannolikt kommer behöva vinna.

Senast Barcelona och Benfica möttes vann portugiserna hemma med klara 3-0. Sedan dess har Barcelona tagit två raka 1-0-segrar mot Dynamo Kiev och därtill även bytt tränare.

Det blev ingen klang- och jubelföreställning när Xavi gjorde sin debut som tränare för FC Barcelona i lördags – men man vann matchen och mer än så kan ingen begära i det här läget. Resultatet i derbyt mot Espanyol blev 1-0 efter att Depay gjort matchens enda mål på straff.

Nu väntar något av en ödesmatch vad gäller Barcas vidare möjligheter i Champions League.

Benfica har i sina två senaste CL-matcher fått stryk med 4-0 och 5-2 mot FC Bayern som är i en egen liga i den här gruppen. I ligaspelet och den portugisiska cupen har dock Benfica två starka insatser bakom sig då man besegrat Braga med 6-1 och Pacos Ferreira med 4-1 i de två senaste matcherna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Barcelona

Barcelona saknade Pedri, Braithwaite, Dembele, Fati och Aguero i helgen och det var ett ungt lag som Xavi mönstrade i sin första match. Gavi, 17, Ilias Akhomach, 17 och Nico Gonzalez, 19 fick alla plats i startelvan. Man har onekligen många spännande namn för framtiden som man nu, mer eller mindre, tvingas slänga in i hetluften.

På sikt kommer det här säkerligen gynna Barcelona och att satsa på de egna lär vara en linje som Xavi vill fullfölja. Frågan är nu bara hur väl de här ungtupparna står sig i Champions League i en match som man troligen måste vinna.

Benfica har gott om meriter och erfarenhet, inte minst i spelare som Vertonghen, Otamendi, Rafa Silva och Joao Mario. Mot FC Bayern räckte man inte till men det är det inget lag i den här gruppen som har gjort. Senast man mötte Barcelona var man det bättre laget och bortsett från Xavis tillträde så har inte så mycket hänt sedan dess.

Trots det står Barcelona som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak etta ges till ett odds omkring 1.67.

Visst, Barcelona har sannolikt fått en nytändning sedan Xavi klev in i omklädningsrummet och de lyckades vinna mot Espanyol i helgen. Likväl tycker jag att Benfica är undervärderade sett till den här oddssättningen.

Barcelona har vunnit sina två senaste CL-matcher med knappa 1-0 mot Dynamo Kiev. I 4 av deras 5 senaste matcher totalt sett har det gjorts under 2.5 mål.

Det har inte på något vis sprudlat om detta Barca den här säsongen och jag tror inte att det kommer att göra det den här gången heller. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) i den här matchen till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.81
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, tisdag 23 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: