Borussia Dortmund - Werder Bremen 23/5 2015 speltips

Speltips Dortmund – Ajax 3/11: Gruppfinal

Ajax toppar grupp E före Borussia Dortmund och nu möts de igen i den fjärde omgången av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 3 november 2021 med avspark kl 21.00.

Ajax toppar Champions Leagues grupp E då man tagit full pott efter tre spelade matcher. Borussia Dortmund är tre poäng efter sedan man förlorat klart mot Ajax i den senaste omgången. Bakom dem ligger Sporting på tre poäng medan Besiktas har kammat noll.

Borussia Dortmund hade inte mycket att säga till om i Amsterdam för två veckor sedan. Ajax vann med hela 4-0 och nu krävs en rejäl höjning jämfört med den matchen. I Bundesliga kommer man från två raka segrar och totalt sett har man svarat för en övertygande säsongsinledning.

Inför mötet mot Ajax hade man besegrat Besiktas med 2-1 borta och Sporting med 1-0 hemma och trots förlusten senast ser läget lovande ut i Champions League.

Nu tar man alltså emot ett Ajax som ser ut att vara på väg mot någonting stort ännu en gång. I Champions League har man, mer eller mindre, kört över allt motstånd och detsamma i den nederländska ligan.

Man har bara förlorat en ligamatch och man toppar tabellen med en målskillnad på otroliga 37-2 efter 11 omgångar. I helgen tog man visserligen bara en poäng då bortamötet mot Heracles slutade 0-0 men dessförinnan besegrade man tabelltvåan PSV med hela 5-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Dortmunds hemmaplansfördel jämnar ut förutsättningarna inför den här matchen och gör att man hos spelbolagen ses som helt jämbördiga. Därtill är det tydligt att man lutar åt att det här kommer bli en målrik match då, till exempel, ett spel på att båda lagen gör mål endast ger omkring 1.36 gånger insatsen.

Vi har att göra med två väldigt skickliga lag som båda gör väldigt många mål och på så vis talar det för att det kan komma att bli målrikt. Samtidigt har Ajax hållit nollan i sina fyra senaste matcher och endast släppt in två mål på 11 ligamatcher. I CL har man bara släppt in ett mål på tre matcher.

Därtill har Dortmund sin bäste anfallare Erling Haaland på skadelistan. De har också hållit nollan i sina två senaste matcher och med 4-0-förlusten i Amsterdam färskt i minnet lär man ha stort respekt för sin motståndare här. Om Dortmund ska gå segrande här krävs att Marco Rose kommer med en matchplan som inte ger Ajax de ytor som de fick ta senast.

I Dortmunds enda hemmamatch i Champions League så här långt besegrade man Sporting med 1-0. Nu lär det krävas en lika disciplinerad insats. När vi har att göra med ett returmöte som detta blir den andra matchen ofta en reaktion på den första och det bör kunna innebära ett mer defensivt fokuserat Dortmund.

Oddsmässigt är det helt jämnt mellan lagen och lär nog bli en jämnare match än senast. Bäst spelvärde finner jag i att det också kommer bli en mindre öppen matchbild och därför blir mitt spel under 3.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 3 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: