6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips Malmö FF – HJK Helsingfors 21/7: Formtoppade

I Champions Leagues andra kvalrunda ställs Malmö FF mot HJK Helsingfors i det första mötet av två. Matchen spelas på Swedbank Arena den 21 juli med avspark kl 19.00.

Malmö FF ser ut att ha prickat formen lagom till att ribban höjs i kvalet till Champions League. Med viss möda lyckades man slå Riga efter 1-0 på hemmaplan och 1-1 i Lettland. I den andra kvalrundan väntar nu de regerande finska mästarna HJK Helsingfors.

MFF:s insats i matcherna mot Riga var inte direkt dåliga men man hade problem att få hål på letterna. Totalt sett var man dock det klart bättre laget och kunde välförtjänt avancera vidare i det långa och alltmer prövande CL-kvalet.

Sedan omstarten av Allsvenskan är det emellertid mycket som har sett bra ut för Malmös del där man framförallt börjat få ordning på sitt försvarsspel. Första matchen mot Riga var den första matchen för säsongen som man höll nollan och därefter har man hållit nollan i två raka allsvenska matcher.

Med totalt 9-0 i de två senaste seriematcherna mot Sirius och Degerfors lär självförtroendet vara på topp inför den här matchen.

HJK Helsingfors kommer visserligen från en överraskande förlust i ligan borta mot Oulu men i stort har man svarat för en stabil säsong så här långt.

Efter 12 spelade matcher leder man den finska ligan med 6 poängs marginal. Och i första rundan av CL-kvalet kunde man, utan problem, besegra Budocnost från Montenegro. Där vann man med 3-1 hemma och hela 4-0 på bortaplan.

I HJK finns den före detta MFF-spelaren Markus Halsti. Främsta hotet i offensiv riktning är bröderna Riski där den yngre brodern Roope Riski gjorde tre mål totalt mot Budocnost och under förra säsongen spottade han in 16 mål på 20 matcher.

Vinnaren i det här dubbelmötet kommer att ställas mot tufft motstånd då det står klart att Glasgow Rangers kommer stå för motståndet i den tredje rundan.

MFF har växlat upp

Trots att Malmö var i toppen av Allsvenskan tillsammans med Djurgården efter våren fanns det ganska mycket förbättringspotential att jobba med under uppehållet. Av de senaste insatserna att döma ser pusselbitarna ut att börja fall på plats.

Även om man har gjort 9 mål på de två senaste matcherna i Allsvenskan så är det ändå framförallt det försvarsmässiga som sett stabilare ut. Med Johan Dahlin tillbaka i målet och Oscar Lewicki i sin balansroll på mittfältet har man blivit tryggare och bättre balanserade, vilket även fått offensiven att blomstra.

Nu går man in som klara favoriter i den här första matchen hemma mot HJK. En Malmö-seger ger cirka 1.45 gånger insatsen.

Det mesta talar för att Malmö FF kommer att kunna dominera matchbilden på hemmaplan precis som man gjorde mot Riga senast. Men HJK lär inte vara ofarliga och kommer säker kunna hota mer än vad Riga var kapabla till på bortaplan.

HJK har 10 segrar, 1 kryss och 1 förlust på sina 12 matcher i ligan. Men man kommer från sin första förlust i senaste omgången medan MFF ser ut att ha växlat upp på sistone.

Allsvenskan håller snäppet högre kvalitet än den finska ligan och jag tror att hemmastarka Malmö kommer sätta full fart från start här. De ”ska” vara det bättre laget och med bara ett insläppt mål på de fyra senaste matcherna har man en defensiv trygghet som man tidigare saknat.

Mitt spel blir att Malmö vinner den här matchen med mer än ett mål (-1 asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö -1 (asian handicap)
Odds: 1.70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 21 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: