IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips Malmö FF – Rangers 3/8: Champions League-kval

Det börjar hetta till i Champions League-kvalet då Malmö ställs mot Rangers i den tredje kvalomgången.

Hittills har Malmö lyckats balansera både ligaspel och Europaspel på ett bra sätt då de fortfarande bara är en poäng bakom serieledning och har tagit sig förbi såväl Riga som HJK i kvalet. Den tredje kvalomgången bjuder dock på väldigt tufft motstånd då skotska Rangers inleder sitt kval till Champions League.

Skottarna vann den skotska ligan för första gången på tio år i fjol och de verkar tillslut ha återhämtat sig efter den ekonomiska kris som vägt ner klubben under många år nu. Senast de stod inför ett Champions League-kval var det faktiskt just Malmö FF som stod för motståndet år 2011. Då var skåningarna för starka i dubbelmötet och det är nästan poetiskt att just dessa lag möts igen nu när Rangers är tillbaka.

Sättet som Rangers vann ligan på i fjol med 25 poängs marginal ned till Celtic och sättet som de har inlett försäsongen på bör sätta skräck i MFF. Man ska aldrig väga in för mycket i träningsmatcher, men Rangers spelade ut självaste Real Madrid på försäsongen där de vann mot Carlo Ancelottis mannar med 2-1 och verkligen dominerade matchbilden.

Det är som sagt svårt att veta hur mycket man ska väga in där, men deras resultat i öppningsmatchen av den skotska ligan där de vann med 3-0 mot Livingston vittnar om samma vassa form vi fick se tidigare. Steven Gerrard verkar ha fått bitarna att falla på plats i den anrika skotska storklubben.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MFF har några fördelar

Malmö är i sin tur alltid en tuff motståndare och kommer såklart att satsa fullt ut på dubbelmötet med Rangers. MFF som under det senaste decenniet åtnjutit inhemskt dominans har såklart ögonen på Europa som nästa steg, men man har inte haft tur med lottningen här i den tredje kvalomgången.

Det som talar för Malmö är i alla fall att de lär ha mer matchtempo i kroppen och de är så pass rutinerade att de nästan alltid lyckas pricka sin formtopp till den delen av säsongen där de behöver den som mest. Malmö har sett vassa ut på senaste i ligaspelet, men har inte direkt övertygat ute i Europa där det varit små marginaler som tagit dem vidare.

Det är nu mot Rangers det gäller att växla upp ytterligare och Jo Inge Bergets återkomst är ett välkommet besked inför den utmaningen. Förutom Ola Toivonen så har inte Malmö några större skadeproblem medan Rangers kommer att få klara sig utan en del spelare. Kemar Roofe och Glen Kamara är båda avstängda inför öppningsmötet samtidigt som Alfredo Morelos är fast i coronaisolering och Ryan Jack är skadad.

Men trots tappen så känns Rangers som de starkare av de två lagen, ifall Malmö ska kunna gå vidare så gäller det att få ett bra resultat i öppningsmötet här. Så som Malmö spelat hittills så tror jag att ett spel på att båda lagen gör mål sitter här och det blir den marknaden vi tittar på då matchen känns oviss resultatmässigt. För 1.80 hos William Hill spelas alltså att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: