Speltips Salzburg – Sevilla 8/12: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 8 December 2021

I den jämna grupp G gör RB Salzburg och Sevilla upp om ett vidare avancemang i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 8 december 2021 med avspark kl 21:00.

Salzburg – Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna är inför den sista omgången ytterst jämna i Champions Leagues grupp G. Detta getingbo till grupp toppas just nu av Lille på 8 poäng. De är tätt följda av RB Salzburg på 7 poäng, Sevilla på 6 poäng samt Wolfsburg på 5 poäng.

För Salzburg innebär det att de går vidare om de vinner eller spelar oavgjort i den här matchen. För Sevilla innebär det att man måste vinna.

På så vis har RB Salzburg ett bra utgångsläge men formen den senaste tiden har vacklat något. Man har förlorat sina två senaste matcher i Champions League. Senast föll man med 1-0 borta mot Lille och dessförinnan med 2-1 borta mot Wolfsburg.

Sevilla kommer med en något bättre trend. Man vann sin senaste CL-match med 2-0 hemma mot Wolfsburg och i helgen besegrade man Villarreal med 1-0 i La Liga.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Välorganiserade Sevilla

Salzburg och Sevilla möttes i den första omgången av det här gruppspelet. Den matchen slutade 1-1 efter att hemmalaget Sevilla drabbats av en utvisning tidigt i andra halvlek.

Detta unga, talangfulla RB Salzburg har totalt sett varit en pigg uppstickare den här CL-hösten. Man har dock mattats av något på sistone både i den österrikiska ligan och i Champions League. Man har bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher men toppar trots det tabellen med hela tolv poängs marginal.

Sevilla var förhandsfavoriter i den här, på förhand, jämna gruppen. På så vis har man inte riktigt infriat förväntningarna så här långt. I Liga Liga har man dock svarat för en stabil höst och ligger tvåa i tabellen efter 15 spelade matcher.

Spanjorerna gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.33.

Sevilla lever mycket på sin väloljade taktiska organisation och har bara släppt in 11 mål på 15 matcher i La Liga. Om Salzburg är mer tuta och kör så är Sevilla dess motsats. Ser vi till erfarenhet och smartness är det fördel Sevilla här.

Frågan är nu om bränslet har börjat sina hos österrikarna eller om man kan fixa minst ett kryss i den här matchen. Precis som när de senast möttes lär även det här bli en jämn batalj.

Sevilla är generellt ett målsnålt lag och medan det omvända gäller för Salzburg. Det har dock gjorts under 2.5 mål i 3 av Salzburgs 5 senaste matcher. Detsamma gäller i 3 av Sevillas 4 senaste.

Mycket står nu spel och jag tror det kommer innebära en mer tillknäppt matchbild. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 8 december 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: