15 augusti 2017 Sporting CP FCSB speltips Champions League playoff

Speltips Sporting – Dortmund 24/11: Mycket på spel

Ett formstarkt Sporting Lissabon gör upp om andraplatsen i Champions League-gruppen med Borussia Dortmund. Matchen spelas onsdagen den 24 november 2021 med avspark kl 21.00.

Av allt att döma ser Sporting Lissabon och Borussia Dortmund ut att gå en match om andraplatsen i den här gruppen. Med två matcher kvar att spela toppar Ajax tabellen på full pott. Sporting och Dortmund delar andraplatsen sex poäng bakom Ajax medan Besiktas är sist med noll inspelade poäng.

I nuläget är Dortmund före Sporting i tabellen tack vare fördelen i inbördes möten. De vann nämligen när lagen senast möttes i Dortmund med 1-0. Sedan dess har dock Sporting lyft sig. Faktum är att man har radat upp nio raka segrar sedan förlusten mot Dortmund i slutet av september.

I Champions League har man besegrat Besiktas i två raka matcher. Senast vann man med 4-0 hemma och på bortaplan vann man med 4-1. I den portugisiska ligan har man ätit sig ikapp Porto som man nu delar serieledningen med efter 11 spelade omgångar.

Borussia Dortmund har också de gjort det bra sedan de här lagen senast möttes men mot Ajax har man inte räckt till. De har förlorat två raka möten mot den suveräna gruppettan, först med 4-0 borta och senast med 3-1 hemma i en match där Mats Hummels fick rött kort redan efter en halvtimme och därmed är avstängd den här matchen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

I helgen besegrade Dortmund Stuttgart hemma med 2-1 efter ett sent avgörande mål av Marco Reus. Den segern ger att man bara är en poäng efter FC Bayern i toppen av Bundesliga.

Totalt sett har Dortmund gjort en bra säsongsinledning som även präglats av ganska många skador. Erling Haaland saknas fortsatt och därtill finns även Schmelzer, Reyna, Schulz och Mateu Morey på skadelistan.

Viktiga poäng står nu på spel och förutsättningarna är jämna inför det här mötet som kan bli helt avgörande. Till Dortmunds fördel hör dock att de har kvar att möta gruppjumbon Besiktas på hemmaplan medan Sporting ställs mot Ajax på bortaplan i den sista omgången.

På så vis är det fördel Dortmund men ser vi enbart till den här matchen så gäller Sporting som knappa favoriter hos spelbolagen. En rak etta ges till ett odds omkring 2.63.

Det senaste mötet blev en jämn batalj och det mesta talar för att det kommer bli det igen. Sporting är mest pressade att vinna medan Dortmund nog är ganska nöjda med ett kryss. Den faktorn tror jag talar lite till bortalagets fördel. Dortmund behöver inte jaga en seger på samma sätt som Sporting lär känna.

Men vilka som drar det längsta strået här är ovisst. Sporting har nio raka segrar och har hållit nollan i tre av sina fyra senaste matcher och utan Haaland har Dortmund inte varit lika målfarliga.

Sammantaget gör detta att jag tror på en mer låst tillställning och mitt spel blir därför under 3 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 24 november 2021
TV: 
Stream: