häcken norrköping 9/4

Speltips Aberdeen – Häcken 22/7: Conference League

Formstarka Häcken beger sig ut på Europa-äventyr då man ställs mot Aberdeen i Europa Conference League. Matchen spelas torsdagen den 22 juli med avspark kl 20.45.

Sannolikt hade en vändning kommit oavsett för Häcken men det är ändå svårt att inte tala om en Högmo-effekt. Sedan Per Mathias Högmo tog över rodret efter Andreas Alm har en stor scenförändring skett och det sprudlar numera om det tidigare krislaget Häcken.

Sett till antalet chanser som laget skapade och spelet man presterade utan att få resultaten med sig var det mycket som talade för att Häcken skulle resa sig efter den bedrövliga starten. Man var inte bra men heller inte så dåliga som tabellen visade.

Därmed inte sagt att Högmo hade en enkel uppgift framför sig när det gällde att återuppbygga självförtroendet hos Häcken-spelarna.

I de tre senaste matcherna efter uppehållet har bottenlaget Häcken lyft sig markant och ser numera ut som det lag som tippades kunna utmana Malmö FF om guldet.

Den utvecklingen kommer nu lägligt till det stundande Conference League-mötet mot skotska Aberdeen.

Aberdeen kvalificerade sig för den här turneringen genom att bli fyra i den skotska ligan förra säsongen. Var skottarna står i dagsläget är dock mer svårbedömt då man befinner sig i försäsong inför ligaspelet som drar igång den 1:a augusti.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiv prioritet

Trots att Aberdeen nu gör sina första tävlingsmatch för säsongen gör man det som favoriter, framförallt i kraft av att man har hemmaplan. Över två matcher ser det här ut att kunna bli väldigt jämnt.

Aberdeen är förstås en aning svårbedömda men med största sannolikhet lär man inte vara i toppslag den här tiden på året. Förra säsongen var man relativt målsnåla med målskillnaden 36-38 över 38 matcher och jag tror inte att man kommer att skölja över Häcken i den här matchen.

Aberdeens trupp som leds av Stephen Glass är på pappret relativt jämbördiga med Häckens trupp men de står för en annan typ av fotboll och det ska bli intressant att se hur Häcken hanterar deras fysiska spel.

Samtidigt har Häcken en hel del rutin och muskler där spelare som Erik Friberg, Martin Olsson och Joona Toivio lär vara nyckelspelare i det defensiva arbetet. Därtill har man spetsat truppen med Samuel Gustafsson som mycket väl kan få chansen från start nu.

En hel del talar för att det kan bli en lite mer avvaktande tillställning. Aberdeens anfallsspel lär inte sitta hundraprocentigt utan matchvana och Häcken lär vara ganska nöjda om man kan komma hem med ett kryss härifrån.

Den här typen av Europa-matcher där ingen vill gå bort sig i det första mötet kan ofta bli ganska målsnåla och det linjen är även oddssättarna inne på.

Ett spel på under 2.5 mål totalt ger bara cirka 1.60 gånger pengarna. Bättre spelvärde finner jag därför i att båda lagen inte kommer göra mål och det spelas till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, torsdag 22 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: