Speltips Elfsborg – Milsami 22/7: Storfavorit

Martin Efvergren Publicerat: 20 July 2021

Elfsborg är stora favoriter då man gör entré i Europa Conference League mot moldaviska FC Milsami Orhei. Matchen spelas torsdagen den 22 juli med avspark kl 18.45.

Speltips Elfsborg – Milsami 22/7: Conference League

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett tag sedan Elfsborg fick chansen ute i Europa men nu är det åter dags tack vare fjolårets fina andraplats i Allsvenskan. I lagets första match i Conference League väntar moldaviskt motstånd i form av FC Milsami Orhei.

Sett till Elfsborgs insatser sedan uppehållet där man vunnit tre raka matcher, kommer den här matchen lägligt. Formen och känslan lär vara god efter att man besegrat IFK Göteborg, Örebro och Östersund och därmed befäst sin position i toppen av Allsvenskan.

Nu väntar ett tuffare spelschema och det gäller att man lyckas anpassa sig till det. Om man jämför med de övriga allsvenska lagen som spelar i Europa i år har man inte den bredaste truppen.

Hursomhelst kommer man i gott slag till den här matchen i Conference League. Lagkapten Johan Larsson vilades senast mot Östersund på grund av skadekänning men ska vara fit for fight nu. Hans rutin lär bli väldigt betydelsefull i den här typen av matcher. Sedan tidigare saknas även Simon Olsson.

FC Milsami Orhei låter inte som ett alltför skräckinjagande motstånd och Elfsborg är stora favoriter i den här första matchen.

Milsami har nyligen inlett sitt ligaspel där man spelat två matcher så här långt. I premiären spelade man oavgjort och senast besegrade man CSF Balti med 1-0 på bortaplan.

Däremellan har man även besegrat Sarajevo i den första rundan av Conference League. Där spelade man 0-0 på bortaplan och vann hemma med 1-0. Totalt sett har det varit väldigt målsnålt i Milsamis fyra inledande matcher på säsongen och man har hållit nollan i sina tre senaste.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Elfsborg går in som stora favoriter i det här mötet. En hemmaseger i den här första matchen ger endast cirka 1.20 gånger insatsen.

Elfsborg har för ambition att utmana storstadsklubbarna i Sverige. Förra säsongen lyckades man med mer än så då man knep en andraplats i Allsvenskan. Men för att på sikt kunna vara med där uppe, trots en mindre ekonomi, blir spelet i Europa en viktig faktor. Dels för att attrahera nya spelare och dels för att det ekonomiska avståndet inte ska öka.

Jimmy Thelin gör nu debut som tränare i ett europeiskt cup-spel och det ska bli intressant att se hur väl hans fotboll står sig i de här sammanhangen.

Känslan är att man kan komma att kunna ganska väl ifrån sig i Conference League så länge nyckelspelarna håller för det tätare matchandet. Elfsborg står för en metodisk och djupledsorienterad fotboll som bör kunna fungera på europeisk nivå även mot bättre motstånd.

Här är dock Elfsborg det på pappret bättre laget och man lär komma att dominera matchbilden, i synnerhet hemma på Borås Arena. Det har inte varit lagets styrka men man bör kunna visa att man är klassen bättre än Milsami.

Milsami lär försvara sig lågt och man kommer till den här matchen med tre raka matcher utan att släppa in mål. Elfsborg, å andra sidan, har bara släppt in 1 mål på de 4 senaste seriematcherna.

Jag tror Elfsborg har goda chanser att hålla nollan här och jag finner anledning att tro att det kommer bli en mindre målrik match än vad oddssättarna lutar åt. Därför tycker jag att spelvärdet på ett underspel ser väldigt bra ut.

Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.72 gånger insatsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.72
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:45, torsdag 22 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: