Speltips Hammarby – Maribor 22/7: Conference League

Martin Efvergren Publicerat: 20 July 2021

Hammarby ställs mot slovenska Maribor när man inleder Europa Conference League på hemmaplan. Matchen spelas torsdagen den 22 juli med avspark kl 18.45.

Hammarby – Maribor

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valet att sparka Stefan Billborn och ta in Milos Milojevic var omdiskuterat men laget ser ut att ha höjt sig en nivå sedan serbens tillträde. På tre matcher har man tagit sju poäng i Allsvenskan och formen är således god när man nu ska försöka ta sig vidare i Conference League.

Senast besegrade man Örebro med 2-0 på bortaplan och dessförinnan vann man hemma mot Degerfors med 5-1. Nu ser det ut att bli samma elva, bortsett från avstängde Jeppe Andersen, som får chansen mot Maribor. Med anda ord saknas fortfarande Abbe Khalili, Simon Sandberg och Paulinho.

Maribor från Slovenien är långt ifrån det enklast tänkbara motståndet i den här turneringen men Hammarby har fördelen av vara mitt i säsong medan slovenerna endast har spelat en ligaomgång så här långt.

I premiärmatchen i söndags besegrade Maribor Celje med 3-2 på bortaplan. Därtill har man även spelat en omgång i Conference League där man kvalificerade sig för den här rundan genom att besegra Urartu från Armenien med 1-0 både borta och hemma.

Förra säsongen slutade man tvåa i den slovenska ligan efter att ha slutat på samma poäng men med sämre målskillnad än seriesegrarna Mura.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Hammarby

På förhand ser det här ut att kunna bli en jämn batalj över två matcher men i det första mötet på hemmaplan är Hammarby favoriter. En rak etta på den här matchen står i 1.87 gånger insatsen.

En stor anledning till att Hammarby valde Milos Milojevic som huvudtränare var hans internationella erfarenhet med sikte på att kunna göra bättre ifrån sig på europeisk nivå.

Nu är det alltså upp till bevis för Milojevic och min känsla är att Hammarby-ledningen har tänkt rätt vad gäller det smått kontroversiella valet att ersätta Billborn med Milojevic.

Av de tre seriematcher att döma ser laget mer disciplinerade och bättre defensivt organiserade ut än tidigare. Om man tidigare tilläts fuska lite så verkar det inte finnas någon acceptans för det under Milojevics ledning.

Ska man ta sig vidare i Europa krävs den typen av disciplin och nu får man en värdemätare direkt i form av ett Maribor med stor erfarenhet av den här typen av matcher.

Ser vi till förra säsongen är Maribor ett offensivt inriktat lag som gjorde 64 mål på 36 matcher men som samtidigt släppte in 41, vilket ”bara” räckte till en andraplats i ligan. Sedan dess har man tappat sin skyttekung Jan Mlakar som gjorde 14 mål förra säsongen, men som nu värvats av Hajduk Split.

Till Hammarbys fördel talar, förutom att man är starka med publik i ryggen hemma på Tele2, framförallt det faktum att man är mitt i sin säsong medan Maribor precis har inlett sin. Den faktorn brukar kunna betyda en hel del.

Över två matcher lär det här bli jämt men jag finner anledning att tro att Hammarby kommer att gå segrande i det här första mötet. Mitt spel blir att Hammarby vinner till 1.87 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.87
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:45, torsdag 22juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: