5 september 2017 Italien Israel

Speltips Italien – Spanien 6/7: Semifinal!

Den första EM-semifinalen bjuder på ett tungviktsmöte mellan Italien och Spanien. Matchen spelas tisdagen den 6 juli med avspark kl 21.00.

I ett EM där många stora fotbollsländer misslyckats att infria förväntningarna är Italien kanske det lag som övertygat mest. Ser vi enbart till prestationerna i gruppspelet är nog så utan större diskussion.

Men i åttondelsfinalen och kvartsfinalen ställdes laget på större prov. Mot Österrike var man stora favoriter men det blev en jämnare fight än förväntat. Efter en mållös match vid full tid kunde man avgöra i förlängning.

Mot Belgien i kvartsfinalen var förutsättningarna klart jämnare på förhand men här lyfte sig italienarna ytterligare ett snäpp. Man är det bättre laget matchen igenom och vinner rättvist med 2-1.

Spanien har haft en stökigare resa fram till den här semifinalen. Efter att ha inlett turneringen med två kryss var man pressade inför den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien. Med kniven mot strupen lossnade till slut målskyttet i den matchen och man blev därmed tvåa i gruppen.

Åttondelsfinalen mot Kroatien blev en märkligt svängig match där Spaniens defensiva blottades rejält mot slutet. Med 3-3 vid full tid kunde man avgöra med två mål i förlängningen.

Man övertygade inte heller mot Schweiz i kvartsfinalen där man återigen tappade en ledning. Med resultatet 1-1 efter förlängning lyckades man till slut gå segrande efter straffar.

Två framåtlutade lag

Italien står som knappa favoriter i den semifinalen där en italiensk seger ger cirka 2.50 gånger insatsen. Sett till vad de här båda lagen har presterat så här långt i turneringen borde nog Italien vara än större favoriter.

Roberto Mancini har verkligen lyft det här landslaget till en nivå som Italien inte hållit på många år. Man är väldigt stabila defensivt sätt men samtidigt är det det framåtlutade sättet man tar sig an matcherna på som kanske imponerar mest. Det höga presspelet, det snabba, konkreta anfallsspelet.

En viktig ingrediens har där varit den hyperoffensive vänsterbacken Leonardo Spinazzola som man nu dessvärre saknar på grund av den skada han ådrog sig mot Belgien.

Om Italien har hållit en jämnhög nivå genom turneringen är det svårare att säga samma sak om Spanien. Visst, man har ett grundspel som man egentligen aldrig avviker ifrån men utdelningen har varierat stort. I delar av vissa matcher har man sett oerhört effektiva och spetsiga ut. I andra delar har man sett trubbiga ut framåt och ihåliga ut bakåt.

Spanien är därför mer svårbedömt här. Även de bygger sitt spel på en hög återerövringspress och när det stämmer är de förstås riktigt bra. På pappret är det är två klart jämnstarka lag.

Italien var offensiva och spelförande i stora delar av matchen mot Belgien. Men Belgien hade också ett antal klara omställningslägen där Donnarumma räddade Italien.

Får vi se två mer försiktiga lag när de ädlaste valörerna nu står på spel? Jag tror inte det. Det är inte så de här lagen har nått sin framgång och det vore nog ett misstag att försöka förändra sitt spelsätt i det här läget.

Jag tror på en underhållande match mellan två framåtlutade lag. Det är fördel Italien som jag ser det, men framförallt finner jag spelvärde i att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till fina 1.92 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.92
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, tisdag 6 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: