10 oktober 2019 Kroatien Ungern Speltips

Speltips Kroatien – Spanien 28/6: Tät batalj

Efter en förlösande avslutning av gruppspelet ställs Spanien mot Kroatien i åttondelsfinal. Matchen spelas den 28 juni på Parken i Köpenhamn.

Favoriten Spanien fick inte någon smidig resa genom gruppspelet sin hemmaplansfördel till trots. Den avslutande 5-1-segern mot Slovakien var dock ett stort steg i rätt riktning som lär ha varit viktig för självförtroendet.

I samtliga matcher har man dominerat bollinnehavet och skapat en hel del chanser som man inte lyckats förvalta. På så vis var det inte oväntat att man till slut fick en ketchup-effekt.

Den tidigare corona-smittade lagkaptenen Sergio Busquets var tillbaka i startelvan mot Slovakien och hans betydelse som ledare i det här laget ska nog inte underskattas.

I den stundande åttondelsfinalen lär man dock bjudas på tuffare motstånd än vad slovakerna förmådde då Kroatien står för motståndet.

Kroatien, som till stor del fortfarande förlitar sig mycket till de spelare som tog laget till VM-final för tre år sedan. Spelmässigt har man inte övertygat så här långt men Luka Modric och Ivan Perisic såg till att göra det som krävdes för att säkra en andraplats i gruppen. Nyheten att Perisic drabbats av corona och således missar den här åttondelsfinalen är förstås inte bra för Kroatiens del.

Efter att ha förlorat med 1-0 mot England och spelat 1-1 mot Tjeckien hade man kniven mot strupen i den avslutande matchen mot Skottland. Där lyfte man sig framförallt i den andra halvleken där man drog ifrån till en 3-1-seger.

Spets framåt saknas

Trots ett överlag halvknackigt gruppspel står Spanien som ganska klara favoriter i den här åttondelsfinalen. En spansk seger står i dryga 1.60 gånger insatsen och det favoritskapet bygger nog snarare på lagets potential än vad man hittills presterat i detta EM.

Laget har fram till matchen senast varit hårt kritiserat och inte minst då Alvaro Morata som på grund av sina missade chanser fått ett drev som gått långt över gränsen mot sig.

Om Spanien ska riktigt långt i detta mästerskap lär det behövas en högre effektivitet och att det lossnar för spelare som Morata eller Moreno. Trots fem mål mot Slovakien gick båda dessa tilltänkta målskyttarna mållösa från den matchen.

Kroatien dras med liknande problem i bemärkelsen att man saknar en striker, en pålitlig målskytt i boxen. Precis som Spanien kompenserar man det med ett högkvalitativt mittfält och man har tidigare visat att det kan räcka väldigt långt. Offensiven är nu därtill försvagad i och med att Perisic inte kommer till spel.

Kroatien lär sannolikt komma med en defensivt inriktad taktik till den här matchen där man likt Sverige kommer göra det trångt centralt och tvinga spanjorerna att attackera längs med kanterna.

Spanien kommer med stärkt självförtroende efter insatsen senast men det är ingen garanti för att alla bitar har lossnat. De är rättmätiga favoriter men ett rutinerat och skickligt Kroatien lär kunna bjuda på ett rejält motstånd, inte minst vad gäller mittfältskampen.

Här tror jag på en tät batalj som inte kommer bjuda på några stora ytor och spelet blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.75
Bolag: Campobet
Spelstopp: 18:00, måndagen den 28 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: