19 november 2019 Holland Estland Speltips

Speltips Nederländerna – Tjeckien 27/6: Orange fördel

Söndagens EM-meny inleds med en spännande match från Budapest mellan Nederländerna mot Tjeckien innan det senare är dags för kvällens huvudrätt.

Nederländerna har hittills överträffat förväntningarna som fanns på dem inför turneringen. De tillhör en exklusiv klubb tillsammans med Italien och Belgien som de länder som avslutade gruppspelet med nio inspelade poäng och tre segrar i bagaget. De är även det land som hittills gjort flest mål då de nätat åtta gånger i sina tre gruppspelsmatcher. Det finns med andra ord inte mycket att klaga på som holländare och man går nu in i åttondelsfinalen som klara favoriter.

Holland som har genomgått ett generationsskifte har en väldigt spännande trupp, men det är först nu i EM som vi börjat få se dess potential. Uppladdningen inför turneringen var inte särskilt imponerande då de under året kryssat mot Skottland och förlorat mot Turkiet. Tränare Frank de Boer var kritiserad inför turneringen, men nu har det istället börjat vända.

Gruppen Nederländerna hade var kanske inte den starkaste och man tappade nästan matchen mot Ukraina i öppningen, men sedan dess har de lyckats täppa till bakåt och fortsatt producera mål mot Nordmakedonien och Österrike. Tjeckien kommer med all förmodan att bli deras tuffaste utmaning hittills, vilket ändå säger lite om motståndet i gruppen.

Inför åttondelsfinalen kan vi förvänta oss samma uppställning som vi sett hittills, möjligtvis kanske Donyell Malen får chans från start i Oranje då han imponerade mot Nordmakedonien. För Tjeckiens del så är vänsterbacken Jan Boril avstängd på grund av för många gula kort, annars är det inga förväntade förändringar där heller.

Kan få problem framåt

Tjeckien fick nöja sig med en tredjeplats i gruppen trots en imponerande öppning där de hade goda förutsättningar inför den sista omgången. Första- eller andraplatsen hade dock inte varit mycket bättre då de fått möta Tyskland eller Spanien istället, så det är nog inga sura miner i det tjeckiska lägret över hur gruppspelet slutade.

De vann mot Skottland, kryssade mot Kroatien och avslutade med att förlora en tillknäppt match där England tidigt fick en 1-0-ledning och höll den resten av matchen. Patrik Schick är den som stått för Tjeckiens målproduktion hittills och kommer att vara viktig i åttondelen mot Nederländerna. Schick som ofta är väldigt ojämn har öppnat mästerskapet på bästa sätt och varit en stor anledning till att Tjeckien avancerat.

Det är lite oroväckande för tjeckernas del att de inte fått något spelmål mot varken Kroatien eller England och i den senare matchen var de inte ens särskilt nära. Det är framförallt defensivt som Tjeckien skött sig bra och frågan är om de kan få hål på Nederländerna här som verka växa för varje match och inte släppt in mål under sina två senaste.

Även om det finns möjlighet för Tjeckien att skrälla här då Nederländerna ännu inte riktigt har blivit testade samtidigt som tjeckerna fått möta tufft motstånd två gånger om redan, så är det mycket som talar för holländarna här. Jag tror att Schick kommer få det svårt mot Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij och Daley Blind och därmed tror jag på spelet att Nederländerna vinner mot noll för 2.75 hos 888sport här.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna vinner mot noll
Odds: 2.75
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: