Speltips Österrike – Nordmakedonien 13/6: Skrällvarning

Axel Sjödin Publicerat: 12 June 2021

Det första mötet från grupp C kommer i form av Österrike mot Nordmakedonien där Österrike har en bra chans att ta kommandot i gruppen.

Österrike - Nordmakedonien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De båda lagen är sedan tidigare bekanta med varandra och möttes i ett dubbelmöte så sent som i gruppspelet av kvalet till turneringen. Då gick Österrike segrande ur båda matcherna, först med 4-1 borta och sedan 2-1 hemma. De kliver alltså in som klara favoriter här inför öppningsmötet i EM och hoppas kunna inleda turneringen med en vinst.

Österrike har nämligen aldrig någonsin gått vidare till slutspelet i EM och detta är bara deras tredje mästerskap någonsin. Den grupp de hamnat i nu ger dem i alla fall goda möjligheter att kunna avancera då Nordmakedonien, Nederländerna och Ukraina inte direkt kan betraktas som dödens grupp.

Även om de har en bra chans nu så har de knappast imponerat i år. Den enda match de vunnit under kalenderåret kom mot Färöarna som de besegrade med 3-1 i VM-kvalet, och innan dess kryssade de mot Skottland i en godkänd insats. Sedan dess har de dock spelat tre matchen där de inte lyckats hitta nätet ens. Först förlorade de mot Danmark med hela 0-4 och har sedan dess förlorat mot England med 0-1 och kryssat mot Slovakien i en mållös tillställning.

Formen lämnat mer att önska med andra ord och de verkar inte riktigt ha någon spets framåt. Marko Arnautovic som stod för ett flertal mål under EM-kvalet har tappat form och inte fått särskilt mycket speltid i år samtidigt som ingen klivit fram och fyllt hans roll.

Nordmakedonien kan överraska

Österrike är inte den enda orutinerade nationen i matchen då deras motståndare Nordmakedonien spelar sitt första mästerskap någonsin i nationens unga historia. De säkrade sin plats genom att hamna bakom Österrike i kvalgruppen och sedan vinna mot både Kosovo och Georgien i sina utslagsmatcher senare.

Till skillnad från Österrike har Nordmakedonien haft en formkurva som pekat uppåt i år och även om truppen inte har några som helst förväntningar på sig så bör man inte underskatta dem. Ledda av den gamla räven Goran Pandev, som spelat i en mängd stora Serie A-klubbar, så har Nordmakedonien lyckats ta en del imponerande skalper i upptakten till EM.

De har slagit Kazakstan övertygande med 4-0 nu senast och lyckades faktiskt att besegra Tyskland på bortaplan i VM-kvalet nu i slutet av mars. Det är nog ingen bedrift de lyckas upprepa i första taget, men visar ändå på att de kan ställa till det för bättre lag på en bra dag.

Österrike ska vara det bättre laget egentligen, men med tanke på de båda lagens form och att Nordmakedonien här spelar helt utan press på sig så finns det klart spelvärde i dubbelchansen på X2 för 2.17 hos No Account Bet. Den första omgången bjuder inte heller sällan på några överraskningar och jag tror att detta kan bli en av dem.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.17
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 18:00
TV:  TV4
Stream:  Cmore

Jämför odds: