Tjeckien

Speltips Skottland – Tjeckien 14/6: Livsviktig öppningsmatch

Den andra matchen från grupp D lär bli en livsviktig sådan för båda lagen då Skottland och Tjeckien drabbar samman.

England och Kroatien som spelar under söndagen är de favoriterna att lägga vantarna på de två direktplatserna vidare till slutspelet, därmed kommer båda lagen att se den här öppningsmatchen som sin chans att plocka poäng i gruppen. För laget som vinner här finns alla möjligheter medan en förlust mycket väl kan innebära att turneringen kan vara över.

Det är således en livsviktig match för båda lagen och samtidigt en väldigt öppen sådan, oddsen är väldigt jämna på resultatspel och det svårt att på förhand peka ut en klar favorit. Det är väldigt spännande match vi har framför oss med andra ord då vi får se Skottland återvända till de internationella mästerskapen för första gången sedan VM 1998.

Tränaren Steve Clarke har i alla fall lyckats plocka ihop ett slagkraftigt lag – det bästa Skottland har haft på mycket länge – med spelare som har rutin både från engelska Premier League och den inhemska ligan.

De imponerade dessutom i uppvärmningen inför EM genom att kryssa mot Nederländerna i en match som slutade 2-2 där holländarna lyckades kvittera i slutminterna. Några dagar senare vann de mot Luxemburg, men endast med 1-0 och då spelade de ändå med en man mer sedan den 34:e minuten. Föga imponerande offensiv med andra ord, men de är ändå ett lag som är svårt att besegra.

Tjeckien har varit väldigt ojämna

Ett lag som inte varit borta från mästerskapssammanhang på länge är Tjeckien som likt Skottland kliver in med press på sig i den första matchen. Även deras resultat har varierat något inför mästerskapet. I VM-kvalet i våras kryssade de mot Belgien och förlorade mot Wales och nu precis innan EM blev de krossade av Italien med 0-4 samtidigt som de vann mot ett defensivt Albanien med 3-1. Med tanke på hur Italien såg ut mot Turkiet så är det kanske svårt att utläsa alltför mycket av den förlusten i alla fall.

Skottland och Tjeckien var faktiskt i samma grupp i Nations League under förra hösten där de ställdes mot varandra i ett dubbelmöte där Skottland vann båda gångerna med uddamålet, vilket säkerligen dröjer sig kvar i bakhuvudet hos de båda lagen.

Tjeckien har dock rutinerade spelare ska sägas med en trupp som i snitt har några år på nacken i toppfotbollen, men saknar de där stora stjärnorna som kan avgöra matchen på egen hand.

I min mening så är Skottland knappa favoriter här och hemmafördelen av att matchen spelas i Glasgow lär spela in. Många skottar är nog överlyckliga över att se sitt landslag i mästerskapssammanhang igen. Framförallt så är tjeckerna väldigt ojämna också, vilket gör matchen något svår att utläsa. Skottland har dock varit starka hemma under VM-kvalet och Nations League så jag tror att de återigen kan segra mot Tjeckien här och ge hemmapubliken lite hopp om avancemang. För 2.80 hos Lucky Sports spelas alltså den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skottland vinner
Odds: 2.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: