Speltips Wales Tjeckien

Speltips Turkiet – Wales 16/6: Skarpt läge

Skarpt läge direkt för Turkiet i EM 2021, när man i den andra gruppspelsmatchen inte har råd att förlora mot Wales om man ska nå slutspelet.

Nog var det många som förväntade sig ett Turkiet som skulle få det tufft i premiärmatchen mot Italien, men att man skulle åka på en förlust med 3-0 och på det sättet var det nog inte många som vågade tippa på.

Turkiet stod för en solid insats i ungefär en timme, men i den andra halvleken tröttnade man och hade extremt svårt att hålla tätt bakåt, mycket beroende på att spelare förlorade sina man-mot-man-dueller gånger på gång i försvarsspelet.

Det är alltså ett landslag som går att hota ganska lätt och det bådar inte så gott inför fortsättningen, när man ska fortsätta möta lag som har offensiv spets. Det faktum att det är Wales och Ryssland kvar att möta kanske talar mer för Turkiet dock.

Men en väldigt defensiv approach till matchen mot Italien förlamade också offensiven ordentligt för Turkiet, som inte gick att känna igen alls i den matchen. Men i det här mötet med Wales måste man våga gå framåt. Någonting annat vore bara pinsamt. Det är ändå framåt som man har sina absoluta styrkor i det här laget.

Spets i båda lagen

Wales tog å sin sida en pinne direkt i premiären mot Schweiz och stod för en helt okej insats där. Det känns inte som ett landslag som har i sig att skrälla sig superlångt, men vidare från gruppspelet bör man kunna ta sig.

Men matchen mot Turkiet blir såklart viktig för att sätta tonen inför fortsättningen och en viktig del i det är att försöka hålla turkarna bakom sig. Det borde i så fall tala för att man är nöjda med krysset – men samtidigt vill man också rycka från Schweiz som spelar det så mycket svårare mötet med Italien.

I mina ögon är Wales också ett lag, precis som Turkiet, som hade varit bäst när man spelar en mer offensiv fotboll och involverar bland annat Gareth Bale mer. I Turkiet är motsvarande spelare anfallaren Burak Yilmaz, som har en magisk säsong bakom sig i franska Lille där han var starkt bidragande till att man vann Ligue 1 före Paris Saint-Germain.

Över 1,5 mål spelas till 1,57 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål
Odds: 1,57
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, onsdag 16 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: