7 september 2019 Litauen Ukraina Speltips

Speltips Ukraina – Nordmakedonien 17/6: Inget krångel

Nordmakedonien var bättre än förväntat i premiären, men löper ändå stor risk att bli gruppens slagpåse i EM 2021. Nu väntar Ukraina.

Det var faktiskt en helt okej premiärmatch från Nordmakedoniens sida, som under stora delar av matchen mot Österrike hade förmågan att streta emot och faktiskt våga anfalla en del. Det var en helt annan taktik än den som Sverige använde mot Spanien, den saken är säker.

Goran Pandev fick också göra det historiska mästerskapsmålet, som väntat, för Nordmakedonien och nu kommer man åtminstone att lämna mästerskapet med ett gjort mål framåt. En del hade förväntat sig ännu sämre prestationer än så.

Men inför mötet med Ukraina håller jag Nordmakedonien som klar underdog trots allt. Det är ett landslag som visserligen var snäppet vassare än väntat – men som ska ha en bra bit upp till mer rutinerade nationer på den här nivån.

Ukraina förlorade snöpligt mot Nederländerna i premiären, trots att man hämtade upp 2-0-underläge till 2-2 i den andra halvleken, och behöver därför ta poäng mot Nordmakedonien för att kunna gå vidare från gruppen.

Om det blir tre poäng för Ukraina ser det plötsligt väldigt bra ut inför avslutningen mot Österrike.

Lovande odds på Ukraina

Ukraina kan i stort sett formera precis vilket lag man vill, även om Oleksandr Zubkov är lite tveksam efter att ha blivit utbytt i premiären mot Nederländerna senast. Då spelade han inte mer än 13 minuter innan han fick gå ut.

Det kan göra att en viss Oleksandr Zinchenko kommer in i startelvan, men på det hela taget tycker jag att Ukraina har med sig en stark elva till den här matchen. Jag imponerades stundtals av spelet man hade mot Nederländerna.

Nordmakedonien såg helt okej ut i premiären och höll på att gneta med sig en poäng mot Österrike, som sagt, men jag tror också att det var ungefär den nivån man kan skrapa fram. Det finns en överhängande risk att det var lagets bästa prestationer i EM 2021 redan där.

Återigen har man Ilija Nestrovski utanför laget inför den här matchen och jag tror inte att Nordamkedonien har det i sig att ta poäng här. Samtidigt blir man nog inte samma slagpåse som en del trodde på förhand. Så uselt är inte laget. Alls.

Med det sagt ska man inte slå Ukraina. Ett rakt spel på Ukraina ger 1,65 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ukraina vinner
Odds: 1,65
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, torsdag 17 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: