8 maj 2019 tottenham ajax speltips odds betting

Speltips Ajax – Lille 25/2: Mål igen

Ajax vände på steken i slutminuterna senast och har nu ett fint utgångsläge inför mötet med Lille på hemmaplan i Europa League-sextondelsfinalen.

Med bara ett ynka par minuter kvar att spela av det första mötet mellan Lille och Ajax kändes det som att den franska talangklubben hade gjort ett väldigt starkt första möte, och krattat manegen inför returen på nederländsk mark.

Men efter två sena mål, bland annat från Dusan Tadic, kunde Ajax plötsligt vända och vinna mötet med 2-1 och skaffa sig ett fantastiskt utgångsläge inför returmötet.

Nu är det plötsligt Lille som är helt pressade inför returen i Amsterdam. Med tanke på att man plötsligt är i underläge måste man gå för att vinna på bortaplan och det faktum att man släppte in två mål gör att det inte räcker att vinna med 0-1.

Lille är i grunden ett offensivt starkt lag och spelar bäst fotboll när man får bjuda upp till dans. Det var lite farligt när man la sig så pass lågt som senast, för att täcka sin 1-0-ledning hela vägen in i mål. Det straffade sig.

Sex av de sju senaste matcherna för Lille i Europa League har slutat med minst tre mål och det säger en del om vilken typ av fotboll som laget spelar.

Ajax har prickat toppformen

En hel vinter utan spel ute i Europa har bevisligen varit gynnsamt för Ajax, som har lyckats pricka formen betänkligt under den senare delen av säsongen. Tack vare vinsten borta mot Lille, och vinsten senast i ligan, står Ajax på 10 (!) raka vinster i alla tävlingar. Det är såklart ett vansinnigt bra facit att luta sig mot i det här skedet.

Men nu möter man ett törstigt Lille som kan formera precis det lag man vill, med Burak Yilmaz som det enda lite, lite osäkra kortet. Nu får man tillbaka Benjamin Andre och Xeka från avstängning senast. Det gör laget ännu starkare på mittfältet framför allt.

I hemmalaget Ajax kommer inte anfallaren Sebastien Haller att kunna användas här heller, medan målvakten André Onana är avstängd. Det är en spelare som vi vet gör laget bättre. Stekelenburg i all ära, men hans bästa år är bakom honom.

Lille smällde till med en 4-1-vinst senast i ligan och har därför god form med sig in till matchen. Det faktum att man förlorade två raka matcher mot Ajax även 2019, då i gruppspelet i Champions League, ska inte spela någon roll här.

Lille +0,5 (samma som X2) spelas till 1,92 gånger smeten hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lille +0,5
Odds: 1,92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 25 februari 2021
TV: 
Stream: