1 december 2019 Norwich Arsenal Speltips

Speltips Arsenal – Benfica 25/2: Retur i Europa League

Odds, speltips och rekar inför Europa League-slutspelsmötet mellan Benfica och Arsenal torsdagen den 25 februari 2021.

Det är dags för Europa League returspel och återigen så reser båda lagen till ett annat land för att mötas, den här gången till Pireus i Grekland.

Förra veckans möte i Rom mellan lagen slutade 1–1 så framför oss har vi en riktigt intressant match där Arsenal är favoriter att gå vidare efter att man har fått med sig det alltid så viktiga bortamålet vilket innebär att Benfica kommer behöva gå framåt. Men det är ett annorlunda scenario än innan då matchen spelas i ett annat land och utan publik så hemmaplans fördelen känns inte lika relevant som tidigare.

Arsenal kommer till den här matchen med en förlust i helgen mot Manchester City som endast blev 0-1 men visst borde det varit några mål till då Arsenals försvarsspel såg direkt svag ut, man har endast vunnit en av senaste 6 matcherna och nu tror jag Mikel Arteta börjar bli pressad igen, uttåg mot Benfica vore förödande. Till den här matchen saknar man Rob Holding och Thomas Partey annars har man övriga spelare tillgänliga och ska bli intressant att se hur Arteta formerar sitt lag om han går för att stänga den här matchen tidigt eller en mer tillbakalutad strategi för att kontra mot Benfica.

Dagens bästa odds

Benfica har också spelat en match innan kvällens möte och den var mot Farense i den inhemska ligan och där fick man 0-0 så och man förträffligt svårt att göra mål nu för tiden och i ligan har man gått trögt en längre period. Man har inga nämnvärda skador så J.Jesus kan verkligen mönstra bästa elvan i Pirues ikväll.

Jag tror vi får se en matchbild där Arsenal går framåt, jag tror Arteta känner att man är ett bättre lag och med fler högkvalitativa spelare som kan avgöra. Det vore väldigt lägligt för Aubameyang eller nya stjärnskottet Bukayo Saka som gjorde mål senast att kliva fram och avgöra det här, samtidigt ska vi inte underskatta Benfica som har en högsta nivå, bara att vi får se den allt mer sällan.

Tittar vi på spelmarknaden så är Arsenal favoriter och jag tror verkligen man har en stor chans här att gå vidare och med bortamålet så har man allt i sina egna händer, det här är för Arsenal att förlora, jag tror inte man gör det, men visst har man blivit besviken tidigare på Arsenal och det är bara att tugga i sig, men jag tror man löser det här ikväll. Annars syns vi på vid Skanstullsbron för svandyk.

Jag väljer att spela den raka segern för Arsenal ikväll till fina 1,80 hos Hajper.

Trevlig kväll!

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 1,80
Bolag: Hajper
Spelstopp: 18:55, torsdag 25 februari 2021
TV: 
Stream: