Speltips Villarreal Athletic Bilbao 22 december

Speltips Dynamo Kiev – Villarreal 11/3: Klar favorit

Villarreal är ett av säsongens spanska lag ute i Europa och nu gäller man i mina ögon som klar favorit inför Europa League-mötet med Dynamo Kiev.

Om vi skruvar tillbaka tiden bara ett och ett halvt år var det ett Dynamo Kiev som reste till Malmö för att försöka ta ledningen i sin Europa League-grupp, men den gången satte Markus Rosenberg punkt för det och försatte Dynamo Kiev i ett tufft läge som slutade med att man missade slutspelet.

Men sedan dess har den ukrainska storklubben lyckats förvalta ett par av sina stora talanger som nu blivit större spelare och det lag som Dynamo Kiev har den här säsongen har visat sig bra nog för att göra sina röster hörda på ett bra sätt ute i Europa.

Men med det sagt har Dynamo Kiev haft en relativt överkomlig lottning hittills och slog ut Club Brugge i sin sextondelsfinal. Det är ett motstånd som Dynamo Kiev på intet sätt ska gälla som klar underdog mot. Det kändes ganska öppet på förhand, och mötena blev också vidöppna.

Nu möter man ett betydligt tuffare motstånd i form av Villarreal. Det är 16 år sedan senast som lagen gjorde upp ute i Europa och den gången förlorade Dynamo Kiev med 2-0 över två möten. Det spelar såklart ingen roll inför den här matchen, men något liknande känns inte helt orimligt den här gången.

För att Villarreal är ett bättre lag än Dynamo Kiev tycker jag är självklart och hittills har man dessutom imponerat mer ute i Europa, med sju vinster på sina åtta senaste matcher i turneringen. Att man vann båda sextondelsfinalerna mot RB Salzburg imponerar också.

Två raka förluster i ligan

En av få saker som kan tala för Dynamo Kiev inför just den här matchen är att Villarreal har en lite nedåtgående trend i form och att man tappat momentum sista veckan, med två raka förluster hemma i Spanien.

Å andra sidan är skadesituationen inte fördelaktig för Dynamo Kiev, som kommer till spel utan Denys Popov, Viktor Tsygankov, Tudor Baluta, Volodymyr Kostevych, Mykyta Burda, Benjamin Verbic och Denys Harmash.

I bortalaget Villarreal spelar inte Francis Coquelin, Alberto Moreno eller Vicente Iborra. Det finns viss förhoppning om Ruben Pena och Yeremi Pino, men jag räknar inte med minuter borta mot Dynamo Kiev.

Villarreal att vinna redan i bortamötet spelas till 1,97 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Villarreal vinner
Odds: 1,97
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:55, torsdag 11 mars 2021
TV: 
Stream: