5 mars 2020 Granada Athletic Bilbao Speltips

Speltips Granada – Molde 11/3: Favoritskap

Granada har fått en drömlottning i åttondelsfinalen i Europa League och bör vinna enkelt mot norska Molde FK den 11 mars 2021.

För allra första gången i klubbens historia spelar spanska Granada ute i Europa och som man har gjort det under sin allra första säsong. Europa League har visat sig vara precis rätt nivå för Granada, som tagit sig an både gruppspel och inledningen av slutspelet på bästa sätt.

Granada slog nämligen ut Napoli i sextondelsfinalen, efter att ha gjort två väldigt starka matcher. Parallellt med att man inte riktigt lever upp till högt ställda förväntningar i ligaspelet har Granada alltså passerat första slutspelshindret ute i Europa. Det är fascinerande.

Hela resan började med att Granada slog Malmö FF i den avgörande playoff-matchen för att nå gruppspelet, i ett möte där många med mig menar på att Jon Dahl Tomasson inte riktigt gav MFF chansen att vinna.

Nu ska vi se om Molde FK kan göra det som Malmö FF inte lyckade smed. Då är det trots allt ett Molde FK som på pappret inte ska vara bättre än Malmö FF.

Samtidigt har Granada lite bättre rutin från matcherna ute i Europa nu och bör kunna ha en god chans att veta precis hur man ska ta sig an detta norska motstånd.

Molde – kanske kan man skrälla?

Ja, då är frågan, hur stor är chansen egentligen att Molde FK kan skrälla borta mot ett Granada som man på pappret inte ska ha en suck mot?

Så här långt har norrmännen gjort det imponerande bra och slog bland annat ut Hoffenheim i sextondelsfinalen. En ganska överkomlig lottning, men samtidigt ett dubbelmöte där man var stor underdog.

Granada slog som bekant ut Napoli, men har på senare tid fyra förluster på sina sex senaste matcher. Det går helt enkelt inte alls så bra i ligaspelet som man hade hoppats på.

Som om det inte vore nog med det saknar Granada ett antal tunga spelare nu. Luis milla, Luis Suarez, Neyder Lozano, Carlos Neva och Alberto Soro kommer inte att spela matchen, och ytterligare en handfull spelare står som osäkra kort.

I bortalaget kommer Stian Rode Gregersen tillbaka in i spel efter att ha varit avstängd senast. Då säsongen inte är igång för fullt i Norge har man fått skrapa ihop matcher på eget sätt och än så länge ser det gynnsamt ut.

Molde FK +1,5 spelas till 1,69 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde +1,5
Odds: 1,69
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 mars 2021
TV: 
Stream: