21 januari 2020 Chelsea Arsenal Speltips

Speltips Olympiakos – Arsenal 11/3: Tungt möte

Olympiakos och Arsenal gör upp i den första av två åttondelsfinaler i Europa League torsdagen den 11 mars 2021.

Den här och kommande torsdag ska vi njuta av åttondelsfinalen i Europa League mellan Olympiakos och Arsenal, två lag som för ett par år sedan snarare hörde hemma i Champions League-slutspelet, men som har stagnerat en del i utvecklingen.

Det råder ingen tvekan om att det har blivit ett tuffare klimat för många av storklubbarna, eller de forna storklubbarna, runt om i Europa. Konkurrensen har blivit tuffare från andra länder, i takt med att pengarna har spridit sig. Länder och klubbar som bjuder in lite suspekta pengar, sponsorer och ägare kan snabbt göra en resa.

Två lag som har hamnat i kläm är Olympiakos och Arsenal, som inte riktigt har klarat av omställningen till den nya fotbollsvärlden. Det är i alla fall min snabba hobbyanalys.

Nu möts lagen i åttondelsfinal i Europa League och med tanke på att en Europaplats ligger i potten för det lag som vinner turneringen är den av yttersta vikt.

Arsenal kommer av allt att döma inte att knipa en sådan via Premier League, och Olympiakos kommer aldrig få ett bättre läge att ta en titel ute i Europa än i ett Europa League-slutspel. Det kan man helt enkelt inte blunda för.

Londonderby väntar i helgen

Som om det inte vore nog med detta möte med Olympiakos har Arsenal en otroligt viktig match i helgen, när Londonderby mot Tottenham Hotspur väntar. För moralens skull vore det lämpligt att hindra José Mourinhos lag från att ta tre poäng i sin toppstrid där.

Olympiakos å sin sida spelar en mer överkomlig lunkmatch i grekiska ligan och kan därmed rikta fullt fokus till det här mötet.

Olympiakos kommer från att ha slagit ut PSV Eindhoven i den första slutspelsrundan, men det var minsann en vinst som satt ganska långt in.

Arsenal, som har gjort minst tre mål i sex av sina sju senaste matcher i turneringen, slog ut Benfica i ett tätt dubbelmöte. I båda fallen snackar vi väldigt målrika, intensiva sextondelsfinaler som kan bana väg för intressanta åttondelsfinaler.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,83
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 mars 2021
TV: 
Stream: