7 februari 2020 Roma Bologna Speltips

Speltips Roma – Shaktar Donetsk 11/3: Manfall

AS Roma mot Shaktar Donetsk hade kunnat vara en åttondelsfinal i Champions League, men nu möts lagen i Europa League den 11 mars 2021.

Det är inget vågat påstående när man hävdar att utvecklingen kanske inte riktigt har gått i den riktning som Shaktar Donetsk och AS Roma hade hoppats på sista säsongerna. För ett par år sedan var båda lagen givna delar av ett Champions League-slutspel, men nu har man istället fått rikta in sig på Europa League.

Det handlar inte minst om att konkurrensen runt om i Europa har tätnat, men för AS Roma är det också frukten av att Serie A som liga har blivit tuffare och tätare i toppen. Det finns inte samma givna chanser att ta sig ut i Europa den vägen.

I den förra slutspelsrundan slog Shaktar Donetsk ut Maccabi Tel Aviv över två matcher och var det klart bättre laget då, men kunde inte imponera med sitt sprudlande offensiva spel. Faktum är att Shaktar Donetsk inte riktigt är samma starka offensiva lag som man var för ett par säsonger sedan.

AS Roma då? Jo, man slog ut SC Braga och såg riktigt vassa ut i dubbelmötet, men nu har man flera nyckelspelare på skadelistan som gör att jag har svårt att se hur man ska köra över Shaktar Donetsk.

Min känsla är också att spelbolagen överskattar chansen till att det här ska spåra ur fullkomligt. Det verkar finnas en övertro på mål helt enkelt.

Odds i Europa League

Shaktar Donetsk kommer till det här mötet med i stort sett bästa möjliga lag och egentligen är det bara Taras Stepanenko som kommer att saknas i matchen. Maksym Malyshev är inte heller med i matchtruppen, men det är en spelare som Shaktar Donetsk har fått klara sig utan under lång tid.

Shaktar Donetsk har också fått klara sig utan Dentinho under flera månader, men han är tillbaka i spel och träning nu. Men det ska nog mycket till för att man ska slänga in honom i spel här.

AS Roma har å sin sida enorma problem med skador och då syftar jag inte bara på Nicolo Zanioolo och Davide Santon som varit borta länge. Edin Dzeko, Ibanez, Jordan Veretout, Ricarrdo Calafiori och Marash Kumbulla är alla borta från spel här.

Med andra ord är det ett AS Roma som är klart sämre rustat för att vinna det här mötet än vad man hade hoppats på.

Under 3,25 mål (asian handicap) spelas till 1,61 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 mars 2021
TV: 
Stream: