Speltips Leicester Chelsea 28 juni 2020

Speltips Slavia Prag – Leicester 18/2: Sextondelsfinal

Leicester City kliver in i Europa League-slutspelet med förhoppningen att kunna skrälla sig långt i den här turneringen. Nu möter man Slavia Prag.

Det finns fyra engelska lag som fortfarande är kvar i Europa League och som nu ska ta sig an det slutspel som stundar. Förhoppningen var nog att ett par av lagen skulle slåss i Champions League, men så har inte kunnat bli fallet. Där är det Manchester City och Chelsea som ska försöka försvara de brittiska öarnas rykte.

Men med fyra lag kvar i Europa League-slutspelet finns det ändå chans på en titel där, och det vore inte fy skam. Manchester United prioriterade turneringen väldigt högt för ett par år sedan och kunde då vinna efter ett starkt slutspel. Det är ingen omöjlighet om man bara orkar alstra energin till det.

Nu står vi med en väldigt märklig säsong i engelska Premier League, varpå många av lagen har lite annat att tänka på. Men för ett lag som Leicester City tror jag att Europa League-slutspelet kommer som ett välkommet inslag.

Visst, man är en del av toppstriden och behöver ha sitt huvudsakliga fokus på att nå en Champions League-plats, men då guldstriden i deras fall är död (skulle jag hävda) kan man ändå kosta på sig en hel del energi ute i Europa.

Det är också meriterande – och inspirerande – för spelarna att få spela utslagsmatcher av den här sorten. Det är en faktor som man inte får glömma.

Slavia Prag ska passeras

Att lottas mot tjeckiska Slavia Prag i den här rundan ska vara överkomligt för Leicester City, som i mina ögon är klara favoriter inför dubbelmötet i sin helhet. Med bortamålsregeln som gäller är det en klar fördel att gå lite på knock i det första mötet.

Slavia Prag kommer till spel utan Petr Sevcik och David Hovoroka, samtidigt som Stanislav Tecl och Mick van Buren också väntas stå över.

Leicester City saknar Wes Morgan, James Justin, Wesley Fofana och Dennis Praet, men det är rakt igenom tapp som jag tror att man kan hantera.

Eter en stark formtrend på slutet kan jag inte se hur Leicester City inte går för att vinna här. Slavia Prag har också stark form nu och bör av den anledningen kunna ställa till det.

Över 2,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:55, torsdag 18 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: