Speltips Villarreal Athletic Bilbao 22 december

Speltips Villarreal – Salzburg 25/2: Fullt ös

RB Salzburg har inget annat val än att gå all-in när man spelar returmötet med spanska Villarreal torsdagen den 25 februari i Europa League.

För ett par år sedan var den allmänna känslan att den österrikiska nyrika storklubben RB Salzburg skulle starta en resa mot att år efter år utmana på allvar ute i Europa. Då var man långt framme i Europa League-slutspelet och kändes för ett ögonblick som starkare än RB Leipzig.

Nu känns det som att ägarna på ett ännu tydligare sätt har allokerat resurserna till den tyska storklubben, snarare än till RB Salzburg, som redan nu dominerar i Österrike på det sätt som man kan kräva och önska.

Men att RB Salzburg tog sig vidare till slutspelet i Europa League även den här säsongen var väntat, även om man nu har varit en liten besvikelse sett till det första mötet med Villarreal. Trots hemmaplan fick RB Salzburg se sig besegrade med 2-0 i det första mötet.

Som om det inte vore nog med det hade Villarreal också en straff vid 0-0 som man brände och hade man bara satt den hade RB Salzburg varit extremt illa ute. Även om man inte vet hur matchen hade utvecklat sig i övrigt då.

Nu behöver RB Salzburg hur som helst gå stenhårt i returen och det gör att jag kan se hur matchen med Villarreal som utsatt hemmalag blir mer öppen.

RB Salzburg öser på

I grunden har RB Salzburg hela tiden varit ett lag som vill spela en totalfotboll och som är allra bäst när man får göra det. Det var precis den fotbollen man spelade redan 2014 och 2015 när man spelade kvalspel mot Malmö FF. Då förlorade man två gånger om med 3-0 i Malmö, varpå man kan konstatera att det fanns brister i det spelsättet redan då.

Nu formerar man ett lag i RB Salzburg som saknar Ousmane Diakite, Youba Diarra och Nernardo. Att Dominic Szoboszlai lämnade för RB Leipzig i januari har också varit ett problem. Däremot har man med sig Andre Ramalho här, en spelare som missade det första mötet.

Francis Coquelin, Alberto Moreno, Vicente Iborra och Mario Gaspar kan inte spela den här matchen. Däremot har Samuel Chukwueze återvänt i full träning och fick minuter senast när han hoppade in för Villarreal.

Båda lagen göra mål spelas nu till 1,65 gånger såsen hos Betway. Det vore högst överraskande om RB Salzburg gick mållösa av planen två matcher i följd.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,65
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:55, torsdag 25 februari 2021
TV: 
Stream: