Europatipset Tips

Europatipset Tips Idag | Söndag 4/7 – Analys & Systemförslag

Europatipset har en helt nordisk smak med tränarkarusellen i Allsvenskan som sätter sin prägel. Ettan Norra lockar med skrällar fyllda med spelvärde samt tre norska kamper där det mesta kan hända. En damallsvensk fajt kompletterar raden som blir lika spännande som ärofylld att pricka 13 rätt på!

Spelstopp: 14:59

Till Europatipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Hammarby – Halmstad 2

Många Bajen-fans höjde nog på ögonbrynen när styrelsen sparkade Stefan Billborn trots den nyvunna titeln i Svenska Cupen. In som ny bas värvades den tidigare assisterande tränaren i serbiska Röda stjärnan, Milos Milojevic. Huruvida 38-åringen får ordning på ett ojämnt Hammarby får framtiden utvisa, men klart är att tränardebuten i den grönvita skruden sker mot ett piggt HBK som gästar Tele2 Arena denna söndag. Med Malmö-lånet Marcus Antonsson i högform kan de blåklädda hallänningarna störa samtliga lag i Allsvenskan, och med tanke på vad värdarna visade upp (eller inte visade upp rättare sagt) mot Kalmar innan EM-uppehållet svävar de i fara här. Alla tecken åker in ögonaböj.

2. Häcken – AIK 1

Häcken var snabba med att byta tränarriktning när de bestämde sig för att släppa Andreas Alm till Danmark och värva från Norge. Per-Mathias Högmo, som senast tränade Fredrikstad, har nu tagit över rodret i Hisingsklubben och har som bekant spännande spelarmaterial till sitt förfogande. Som till exempel Alexander Jeremejeff(avstängd denna helg), Patrik Wålemark och Joona Toivio, bland andra. Humlorna kommer närmast från en finalförlust mot Bajen i Svenska Cupen och är i behov av poäng mot AIK för att undvika att cementeras i botten av Allsvenskan. Gnaget kan mycket väl sakna en sliten EM-duo i form av Larsson/Lustig och kommer att tvingas slita hårt på konstgräset på Bravida Arena. Inled från vänster, men täck helst hela spelbrädet om stålar finns.

3. Sirius – Mjällby 2

Är det kupongens målfattigaste möte som väntar? Mycket talar för det. Mjällby har kryssat sig genom Allsvenskan på slutet och trots att det finns gott om kvalité i truppen har de gulklädda haft förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher. Mot ett stundtals blekt Sirius uppstår däremot en öppning för Bergström, Adu, Moro och grabbarna. IKS har i det stora hela inte kommit upp i nivå under våren och det är märkbart att tappet av Stefano Vecchia (såldes till Rosenborg) påverkar anfallsspelet hos de Uppsala-bördiga. Jag tvekar inte en sekund och stryker den hårt betrodda ettan i jakten på värde. X2.

4. Varberg – Kalmar FF 2

Jocke Perssons Varberg spås få en tuff säsong att tugga sig igenom. Förra säsongen fanns en stekhet Astrit Selmani att luta sig mot, men efter att 24-åringen såldes till Bajen har hallänningarna varit ojämna i sina prestationer. Kalmar å andra sidan har lyft sig flera snäpp under Henke Rydströms ledarskap. Det är inte helt osannolikt att smålänningarna rent utav kommer att slåss om topplaceringarna om det fortsätter så här. Ring, Romario och Fröling har briljerat stundtals och trojkan kommer att vara avgörande för KFF:s framgångar denna säsong. Tvåan är bra spik.

5. Odds BK – Rosenborg 1

I Eliteserien är inget sig likt om ens referensramar är 1990-talet. Rosenborg, med hela fem svenskar i truppen, har bara fixat en poäng på sina fyra senaste serieomgångar och det är svensken Rasmus Wiedesheim-Paul som stått för Trollungarnas senaste balja för snart en månad sedan. Odds BK är ett hemmastarkt gäng som inte förlorat på Skagerak Arena sedan december. Mushaga Bakenga är rena målmaskinen och Rosenborgs förre kelgris kommer inte vara snäll mot sin gamla arbetsgivare. Jämna odds, men vi tar ställning för Oddrane och chansspikar värdarna!

6. Sarpsborg – Molde 1

Vidare mot södra Norge för vad som kan vara en skräll modell större. Värdarna har ett starkt försvar som sett till att S08 tagit finfina poäng mot svåra lag som mesta mästarna Rosenborg och luriga Odds BK. AIK-produkten Anton Salétros återfinns i hemmalaget, det är en tidsfråga innan mittfältaren gör ett större avtryck. Molde har målmonstret Ohi Omoijuanfo i sina led, strålande form och kanske en ny ligatitel på gång. Dock är MFK lite mindre glasklara på bortaplan, och förra året torskade Molde här på Sarpsborg Stadion. Våga tro på knallen som rensar magiskt genom att starta med ettan och sedan fortsätta österut!

7. Strömgodset – Vålerengen 1

Marienlyst blir det sista som hinns med i fjordarnas land och just hemmastrån ger Strömsgodset extrastyrkan för att kunna klå de bästa. Fred Friday trivs bra på hemmaarenan där målen trillar in i en strid ström. Vålerengen tog sig i kragen 2020 och slutade trea. Innevarande år ser också bra ut för Enga, men inte sedan 2018 har huvudstadsklubben orkat hålla i en positiv trend på mer än två segrar i rad. Nu har gästerna dubbla segrar och ska dessutom bortalira. Genom att sticka ut hakan och våga spika Godset på runt 25 procent siktar vi högt!

8. Hammarby Talang – Karlstad 1

En titt på tabellen i Ettan Norra visar att Hammarby Talang är jumbo, men den visar även att de grönvita är helt ok på att näta. Detta gäller i synnerhet de senaste veckorna med Jusef Erabi och Jaheem Burke som återkommande namn i målprotokollet. Ett avbräck i försvaret finns i avstängde Ludvig Svanberg, men då Karlstad har strikern Andreas Bellander avstängd blir det inte lika kännbart för hemmalaget. Värmlänningarna har börjat tappa fart i bortaspelet och nu stundar en komplicerad match i Stockholm. Genom att välja skrällartade 1X ringar vi in spelvärdet som definitivt inte finns hos gästerna.

9. Haninge – Sandviken 1

Vi förflyttar oss strax söder om Stockholm för en bortakamp som blir tuffare än många tror för Sandviken. Gästerna jagar uppflyttning, men när endast Naeem Mohammed gör det framåt, och bortaresorna tycks bli allt svårare att gå vinnande ur, reser Sandviken söderut med en liten klump i magen. IFK Haninge är väldokumenterat hemmastarka med ett försvar som delvis byggs på Sal Jobarteh vars meriter från det gambiska landslaget imponerar. Bra läge att klå en svår motståndare, och för att sno åt oss den understreckade ettan börjar vi från vänster och bygger ut.

10. Umea FC – Piteå 1

Långt upp i landet är det storebror mot lillebror på Umeå Energi Arena. Att Piteå ska klara ett kryss ser svårt ut. Pites usla prestationer på bortaplan återkommer hela tiden med insläppta mål i matchernas känsligaste lägen. Bakom Pashang Abdulla finns inte mycket i offensiv väg, frågan är exakt hur gästerna ska fixa detta. Umeå FC strider för att se till att björkarnas stad återfår ett lag i Superettan, visst är det en reell möjlighet. Med rätt balans av stabilt försvar och flera duktiga målskyttar har värdarna rätt förutsättningar att lyckas på kort och medellång sikt. Ettan är given och stärks mest på grund av den intensiva streckningen på värdarna.

11. Djurgården – Linköping 2

Vikingavallen är spelplats för radens enda damkamp vars vinnare med stor sannolikhet heter Linköping. Östgötskorna har förutom målspottarduon Uchenna/Kapocs även en målglad mittfältare vid namn Frida Maanum. Den norska landslagsspelaren är ett utmärkt komplement framåt och kommer att få ytor på söndagen. Djurgårdens Fanny Lång avgjorde mötet mot jumbon Vittsjö för Blårändernas del, men handen på hjärtat så är inte DIF på samma nivå som gästerna. Såvida tvåan håller sig runt 60 procent är den välmotiverad att lämna ensam.

12. IFK Göteborg – Elfsborg 1

Vi tar oss tillbaka till Allsvenskan och ett rivalmöte i Göteborg. Elfsborg har etsat sig fast i toppen även 2021, men det kan bli en utmaning för Guliganerna att hålla ihop defensiven. Joseph Okumu och hans 193 cm har lämnat Borås för Gent och den luckan blir inte lätt att täppa till. IFK Göteborg hade uppenbart nått vägs ände med Roland Nilsson som fick gå i juni. In kommer nygamle Mikael Stahre direkt från Norge, med honom kanske truppen blir mer harmonisk när gamla hjältar som Oscar Wendt och Marcus Berg kommer medan legoknekten Marek Hamsik lämnat. Det lutar lite mer åt Änglarna på naturgräset vilket ger en trolig etta.

13. Djurgården – Örebro 1

Konstgräset på Tele2 blir den sista matta vi ser på denna rad. Ett par lite märkliga poängtapp till trots är Djurgården de facto med och slåss i den absoluta toppen. Målskyttar som Edward Chilufya väntar bara på att explodera, och Hampus Findells skada var lindrigare än befarat. Kim Bergstrand kan därmed planera i lugn och ro. ÖSK var en riktig slagpåse under våren där ett par förbättrade resultat på slutet inte ska förblinda fansen; Deniz Hümmet är den enda kuban som varit godkänd. Återstarten på säsongen blir inte rolig för närkingarna när hammaren bankar in ettan i huvudstaden.

Spiken! – Djurgården Herr

Sannolikt är Djurgården det enda lag som kan utmana Malmö FF om mästartiteln, och en stor anledning är bredden i truppen som tidigare år visat med råge. Vad gäller Örebro kan man säga att det ser mörkt ut både på avbytarbänken och på planen. Trepoängaren färgas i blå nyanser.

Skrällen! – Halmstad

Halmstads BK har blivit varma i kläderna och har i Marcus Antonsson en massa mål att räkna med. Hammarby har å sin sida en ny tränare och får räkna med att det blir en omställning både för tränaren och för truppen. Upplagt för skräll med andra ord. Framåt, HBK!

Systemen i textform

64 rader

1. Hammarby – Halmstad x2

2. Häcken – AIK 1x

3. Sirius – Mjällby x2

4. Varberg – Kalmar 2

5. Odds BK – Rosenborg 1

6. Sarpsborg – Molde 1x

7. Strömsg. – Vålerengen 1

8. Ham. Talang – Karlstad 1x

9. Haninge – Sandviken 1x

10. Umeå – Piteå 1

11. Djurgården – Linköping 2

12. Göteborg – Elfsborg 1

13. Djurgården – Örebro 1

864 rader

1. Hammarby – Halmstad 1×2

2. Häcken – AIK 1×2

3. Sirius – Mjällby x2

4. Varberg – Kalmar 2

5. Odds BK – Rosenborg 1

6. Sarpsborg – Molde 1x

7. Strömsg. – Vålerengen 1

8. Ham. Talang – Karlstad 1x

9. Haninge – Sandviken 1×2

10. Umeå – Piteå 1x

11. Djurgården – Linköping 2

12. Göteborg – Elfsborg 1x

13. Djurgården – Örebro 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100