Speltips Alaves – Real Betis 18/10: Tillknäppt

Axel Sjödin Publicerat: 18 October 2021

Det pressade bottenlaget Alavés tar emot Real Betis i den första av två La Liga-matcher under måndagskvällen.

Alaves - Real Betis

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alavés har haft en tuff start på säsongen och förlorade samtliga av sina fem öppningsmatcher. Från ingenstans följdes detta dock upp av en enorm skräll då de slog de regerande mästarna Atlético Madrid efter att ha fått in ett tidigt ledningsmål genom en hörna och sedan lyckats hålla undan i 90 minuter mot ett Atlético som inte imponerade och hade svårt att skapa något mot ett lågt liggande Alavés.

Glädjen blev dock kortvarig då de återigen förlorade mot Athletic Club i omgången därpå innan de gick in i landslagsuppehållet. Defensivt ser de rätt stabila ut och de har bara släppt in två mål i deras tre senaste matcher, men offensivt ser det desto värre ut.

De har bara mäktat med två mål på hela säsongen hittills, ett på straff och ett på hörna. De har alltså inte ett enda spelmål än så länge, vilket talar sitt tydliga språk om vilken typ av fotboll Alavés spelar för tillfället.

Javier Calleja lär sitta löst i tränarrollen och flera andra klubbar i botten har redan genomfört ett tränarbyte, men vinsten mot Atlético har nog köpt honom lite extra tid. Något måste nog hända snart dock.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis bör vara redo för det här mötet

Gästerna har balanserat både liga- och europaspel hittills under säsongen och gjort det på ett bra sätt. I september månad var de obesegrade och vann fem av sina sex matcher i båda tävlingarna, men det tog stopp mot Villarreal nu precis innan landslagsuppehållet då motståndarna helt enkelt var för starka och vann rättvist med 2-0 på la Ceramica.

Real Betis har haft ett tufft spelschema, men många av dem har nog fått lite välbehövlig vila under landslagsuppehållet, samtidigt som Sergio Canales fått tid att återhämta sig efter sin skada. Nu lär de vara utvilade och med en av truppens absoluta nyckelspelare tillbaka så ska de vara klara favoriter mot Alavés.

Med tanke på att Alavés i stort sett spelar med en fembackslinje hela tiden så kan det dock bli svårt att luckra upp deras försvar, vilket Atlético fick erfara. Alavés själva är knappt heller kapabla till att göra mål framåt så underspelet är väldigt lockande här och för den som är modig kanske det till och med är värt att spela på under 1,5 mål, vilket har gått in i Alavés tre senaste matcher. Vi kör dock på det lite säkrare med under 2,5 för 1.73 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: