Speltips Bilbao Getafe 25 januari 2020

Speltips Athletic Bilbao – Getafe 25/1: Klipp till dubbla insatsen

Coach Marcelino har på allvar fått fart på sitt Athletic Bilbao och under måndagskvällen ställs de mot ett Getafe, som även de visar prov på form, när lagen drabbar samman på San Mamés Barria. 

Lag som alltjämt återfinns på den undre tabellhalvan av spanska La Liga med 18 omgångar spelade – dock ett par färre än flera konkurrenter – och som man onekligen ska kunna kräva mer utav.

I Athletic Bilbao var missnöjet så kraftigt att Marcelino fick komma in på tränarposten tidigare under månaden – och resultatet har faktiskt varit omedelbart. På fem matcher har fyra vunnits och inte minst har såväl Real Madrid som Barcelona värjts undan i den inhemska Supercupen, som då således också vunnits.

Getafe har kommit ut ur en mindre dvala, där det blev tre raka 0-1-förluster, och nu plockat hem dubbla matcher efter varandra – ena över Huesca och den andra över Elche. Är formen konserverad och kan de ställa till med bekymmer även för Bilbao?

Gästerna har Enes Ünal skadelistad samt kvartetten bestående av Mathías Olivera, Erick Cabaco, Cucho Hernández samt Victor Mollejo osäkra för spel. Relativt tunga namn och det riskerar att bli lite tunt. Bilbao saknar Peru Nolaskoain, Iñigo Martínez och Unai Lopez.

Bilbao med goda möjligheter

Det ska anmärkas att båda lagen visat upp framfötterna de senaste veckorna, men för Athletic Bilbao har trenden hållit i sig längre – ja, sedan tränarbytet – och har under denna perioden stått för ett par storskalper. Givetvis tänker vi på cupvinsterna över Real Madrid respektive Barcelona.

Med formen funnen, nyingjutet mod i truppen och hemmaplansfördelen ser vi goda möjligheter för Athletic Bilbao att få hem tre poäng och studsa uppåt i tabellen.

Samtidigt har vi respekt för motståndarna, inte minst med hänsyn till deras fina form, och ser det som rimligare att halvgardera oss inför matchen – också till hyggligt odds.

Vårt speltips blir alltså Athletic Bilbao -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – till oddset 1,96 hos Bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta upp till 1250 kr i spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao -0,25 mål (asian)
Odds: 1,96
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: