22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Athletic Bilbao – Real Madrid 22/12: Returmöte

Athletic Bilbao och serieledarna Real Madrid ställs mot varandra i La Liga för andra gången den här månaden. Matchen spelas onsdagen den 22 december 2021 med avspark kl 21:30.

Athletic Bilbao och Real Madrid möttes så sent som den 1 december i Madrid. Då vann hemmalaget med 1-0 och nu tre veckor möts de igen i Bilbao.

Efter åtta raka matcher utan vinst i La Liga lyckades Athletic Bilbao bryta trenden i söndags. Det blev då en ovanligt målrik tillställning för att vara Athletic när man besegrade Real Betis hemma med 3-2. Dessförinnan hade man gått mållösa i tre raka matcher men här blev det alltså någon slags ketchup-effekt.

Den segern ger att man har tagit 24 poäng efter 18 matcher och man befäster därmed sin plats i mitten av tabellen.

För serieledarna Real Madrid gäller lite av det omvända på så vis att man tappade poäng i helgen efter tio raka vinster, om vi inkluderar Champions League. Trots ett gigantiskt spelövertag kunde man inte få hål på Cadiz på Santiago Bernabeu och matchen slutade mållös.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

13 raka utan förlust

Bortsett från Real Madrid och Sevilla så är det inget av de förväntade topplagen som har levererat på högsta nivå i La Liga den här hösten. Real Madrid har inte varit imponerande bra men man då Barcelona och Atletico Madrid har svajat har man hållit en jämnhög nivå.

Trots att Real Madrid tappade sitt ordinarie mittlås i somras har Carlo Ancelotti lyckats sätta en stark defensiv. På 18 matcher har man släppt in 15 mål och man har hållit nollan i de fem senaste matcherna.

För tre veckor sedan vann man alltså med 1-0 hemma mot Athletic Bilbao. Med samma siffror vann man också när de här lagen möttes i Bilbao i våras. Faktum är att Real Madrid har 13 raka ligamatcher mot Athletic Bilbao utan förlust. På de 24 senaste mötena i La Liga har Real Madrid bara förlorat en gång.

Real Madrid har skador på bland andra Modric, Isco, Asensio och Rodrygo. På Athletic Bilbaos skadelista finns bland andra landslagsmålvakten Unai Simon, Martinez, Vivian och Yuri.

Real Madrid hade problem att få hål på ett lågt fösvarande Cadiz i söndags och man lär komma att ställas inför en liknande utmaning här. Athletic släppte visserligen in två mål senast men är normalt väldigt solida och har bara släppt in 14 mål på 18 matcher.

Mycket talar föra att det här kommer att bli en jämn och tät batalj där Real Madrid kommer att ha ett stort bollinnehav. Athletic Bilbao kan förstås kriga sig till en poäng här om de har marginaler på sin sida, men jag tycker ändå att det är ett bra spelvärde på en bortaseger. Mitt spel blir därför att Real Madrid vinner till hela 2.22 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.22
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:30, onsdag 22 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: