Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips Athletic Bilbao – Villarreal 21/2: Tuff match

Ett Villarreal som tappat greppet om Europaplatserna behöver poäng på San Mamés.

Villarreal som för bara en vecka sedan satt tryggt på en femteplats har nu fått se sig omspurtade av Real Betis och Real Sociedad som båda är i fin form för tillfället. Villarreal har en match mindre spelad än Real Betis och kommer sikta på att återerövra sjätteplatsen under söndagskvällen.

Athletic Bilbao på San Mamés är verkligen inget lätt match när man behöver tre poäng dock och Villarreal som plågats av likaresultat hela säsongen kommer verkligen behöva höja sitt spel. Det är en bedrift att ligga så högt i tabellen trots att över hälften av deras matcher slutat oavgjort. De har kryssat sig in bland lagen som kallar oavgjort för poängtapp i tabellen, men nu gäller det att inte halka efter.

Förlusten mot Real Betis under den förra omgången var endast den tredje på hela säsongen, men motståndarna vann välförtjänt. Efter fyra raka kryss hade de behövt något mer i denna sexpoängare. De har inte en enda vinst i sina senaste fem spelade matcher nu med andra ord. Däremot vann de övertygande mot RB Salzburg i den första sextondelsfinalen av Europa League i torsdags vilket kan ge de gula ubåtarna lite hopp inför söndagskvällens drabbning.

Unai Emery har dock inte haft det lätt med skador under säsongen heller och de har fortfarande spelare som Francis Cocquelin, Vicente Iborra och Mario Gaspar borta. Skadelistan har dock blivit lite kortare och Ruben Peña är spelklar inför matchen samtidigt som Manu Trigueros är tillbaka från avstängning och borde hoppa rakt in på mittfältet.

Marcelinos smekmånad fortsätter

Athletic Bilbao har tagit väldigt stora steg under Marcelino som varit tränare i lite drygt en och en halv månad nu. Förutom att de hunnit vinna supercupen och tagit sig till en semifinal i Copa del Rey så har de även hunnit visa prov på klara förbättringar i spelet även i ligan.

Marcelinos enda förluster så här långt under sin tid som tränare har varit de två matcherna de mött Barcelona i ligaspelet, varav en av dem var två dagar efter det att han tillträdde som tränare, vilket man får ha lite överseende med.

Trots Villarreals stabila vinst mot Salzburg i veckan så är ett utvilat Athletic Bilbao på San Mamés en tuff uppgift. Även om Athletic Club satsar hårt på cuperna i år så lär de inte ha gett upp hoppet som Europaspel helt inför nästa säsong ännu och att slå Villarreal här hade varit ett viktigt första steg för att uppnå det. Med tanke på att de inte spelat cupspel i veckan och nästa semifinal mot Levante är först nästnästa vecka så kan de ha full fokus på söndagsmatchen här.

Trots att det kanske är ett lågt odds att spela på så känns trots allt dubbelchansen 1X som det bästa spelet här. Villarreal har väldigt svårt för att vinna och med tanke på hur Athletic Bilbao sett ut på senaste så känns de som svaga favoriter i detta möte. Därmed spelas dubbelchansen för 1.42 hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.42
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 14:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: