23 april 2019 Alavés Barcelona Speltips

Speltips Barcelona – Alaves 13/2: Fullt fokus?

FC Barcelona är stor favorit hemma mot Deportivo Alaves, men vi tänker oss en ganska avslagen historia lördagen den 13 februari 2021.

FC Barcelona - Deportivo Alaves

La Liga
Till bet365!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Efter ett par intensiva veckor med cupfotboll ska FC Barcelona nu spela en viktig match i La Liga, en match som om den slutar med tre poäng kan säkerställa att laget fortsätter tillhöra guldstriden. Även om guldet är ganska avlägset i nuläget.

FC Barcelona har dock hittat formen på slutet och radar upp vinst, på vinst, på vinst i det inhemska ligaspelet. I cupspelet går det lite tyngre och man förlorade inte minst semifinalen mot Sevilla i Copa del Rey senast. Det var dock det första av två möten.

Men formen är på det hela taget god och min känsla är att FC Barcelona nu tar sig an den här matchen med en försiktighetsprincip, för att spara så mycket energi som det bara går. Det som väntar närmsta tiden är många svåra matcher.

Deportivo Alaves ligger strax över nedflyttningsplatserna och har en deppig trend med förluster, sånär som på senast, då laget plötsligt vann igen hemma mot Real Valladolid. Men det är uppenbart att man fortsätter att släppa in för lätta mål, och att man är lite för trubbiga framåt.

Specialspel på Barcelona

Det finns flera anledningar att ställa sig lite frågande till hur FC Barcelona tar sig an den här matchen, inte minst mot bakgrund av vad som komma skall närmsta veckor. Då ska man återigen gå in i ett dubbelmöte med Paris Saint-Germain i Champions League och det är någonting som man inte kan vaska.

Har man redan nu sagt till sig själva att chansen på att vinna La Liga är körd, med åtta poäng upp till serieledning med en match mer spelad? Det vore kanske inte så FC Barcelona-aktigt att ge upp redan nu, men det vore däremot typiskt FC Barcelona att kraftsamla och ge allt ute i Europa om ligaspelet inte riktigt går hem.

Frågan är om den här matchen kan bli ett motivationsproblem, efter att man dels förlorade i Copa del Rey i veckan, och snart ska spela ute i Champions League?

Som om det inte vore nog med det råder viss osäkerhet kring truppen, med flera oroliga spelare. Phillipe Coutinho, Gerard Pique, Ansu Fati, Sergi Roberto, Ronald Araujo och Martin Braitwaite borta från det här mötet för FC Barcelona. Sergino Dest och Miralem Pjanic kan också behöva vilas.

Deportivo Alaves har troligen sin starkaste elva på planen igen, även om Rodrigo Ely är borta med en skada.

FC Barcelona vinner mot noll spelas till 2,25 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner och håller nollan
Odds: 2,25
Bolag: bet365
Spelstopp: 21:00, lördag 13 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: