17 januari 2020 Leganés Getafe Speltips

Speltips Elche – Getafe 11/1: Bottenmöte

Bottenstriden i årets La Liga är ett race mellan många lag, där Elche och Getafe nu ligger en varsin sida om strecket den 11 januari 2021.

Det här har på pappret varit en ganska lovande inledning på säsongen och det poängsnitt som Elche har i skrivande stund kan räcka till att man säkrat nytt kontrakt. Men just nu räcker det inte – och man är inför den här omgången mot Getafe på nedflyttningsplats.

Men det skiljer bara en placering och en poäng upp till just Getafe, varpå det här sannerligen blir ett möte som kan definiera resten av säsongen. En vinst för Getafe ger ett andrum på fyra poäng ner till nedflyttningsplatserna.

Det man ska ha med sig är att Elche har en match mindre spelad och att det i sig är en liten fördel. Om man dessutom utnyttjar det till att vinna här kommer man snabbt att kunna klättra i tabellen. Faktum är att laget inte har mer än fem poäng upp till tiondeplatsen exempelvis.

På hemmaplan har man nu bara en förlust sedan oktober månad och då har man ändå vunnit mot Valencia, kryssat mot Real Madrid och gjort bra matcher mot ett antal andra lag. Det enda lag som vunnit i Elche är Granada, som vann med uddamålet för en månad sedan.

Efter tre raka förluster, och tre raka matcher utan mål framåt, återstår det att se vad Getafe är för lag inför den här matchen. Men jag kan inte se hur det här ska bli ett möte som gästerna går in och dominerar.

Felaktiga favoriter

Elche har nu en gyllene chans att ta sig upp till säker mark och man kan inte kalla den här matchen någonting annat än en enorm nyckelmatch för båda lagen egentligen. Då är det också glädjande att man i hemmalaget har lite positiva skade- och frånvaronyheter inför att Getafe kommer på besök.

Efter att ha varit borta med en tåskada – det låter kanske märkligt, men så har varit fallet – är Pere Milla nu redo för spel igen. Däremot känns det tveksamt att han kliver rakt in i startelvan.

Det lär inte heller Diego Gonzalez göra, som har en liten skadekänning och möjligen vilas. Juan Sanchez Mino lär ta hans plats till vänster i backlinjen. Den enda spelaren som garanterat är borta är Tete Mortente.

I bortalaget då? Jo, man har Cucho Hernandez borta med en skada. Däremot känns det mer tveksamt om Victor Mollejo, Nemanja Maksimovic och Enes Ünal behöver stå över. Dessa kommer att testas sent.

Här kan jag inte se hur Elche ska klydda till det med en förlust, med tanke på att man har varit så starka på hemmaplan nu på slutet.

Elche +0,5 (alltså samma spel som 1X) spelas till 1,71 gånger smeten hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Elche +0,5 (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, måndag 11 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: