17 januari 2020 Leganés Getafe Speltips

Speltips Getafe – Huesca 20/1: Formen avgör

SD Huesca har ingenting annat än en risig form inför mötet med Getafe på bortaplan i La Liga den 20 januari 2021.

Det var nog inte många som vågade ha särskilt höga förväntningar på nykomlingarna SD Huesca inför säsongen, men det faktum att man faktiskt har kryssat hälften av sina matcher så här långt har varit ett kvitto på att man kan vara svårslagna.

Å andra sidan har jumbon i La Liga bara tagit en trepoängare på 18 försök hittills och då kvittar det i princip hur många gånger man kryssar. Det ger för få poäng och kommer inte att räcka till nytt kontrakt.

Som om det inte vore nog med det är man inne i en horribel trend med tre raka förluster i La Liga, och dessutom åkte man på däng i spanska cupen mot Alcoyano häromsistens. Det är vad jag kallar ett debacle av stora mått och inte vad man behövde för att få ny energi till trupperna.

Getafe då? Jo, man harvar omkring i mitten och får inte det att lossna, men efter vinsten borta mot Elche senast har man lite positiva vindar i och kring laget. Det gör att jag tror att man tar kommandot direkt här.

Odds i La Liga

Enes Ünal har inte kunnat vara tillgänglig på ett bra tag för Getafe, som ser ut att få klara sig utan Cucho Hernandez och Victor Mollejo också. Det är ett par tunga tapp för det här laget, som inte känns lika heta den här säsongen och som därmed är mer känsliga för tapp.

På tal om känsliga för tapp måste man säga att det fortsätter att finnas otur i SD Huesca, som nu har fått in lite coronasmitta i laget. Nu är det tack och lov två ganska svaga spelare i Andrés Fernandez och Juan Carlos Real som har smittats. Det vore betydligt värre om det var bättre, mer framstående spelare.

Men hur som helst är det inte optimalt att inte kunna formera sitt starkaste lag och då ska sägas att Sandro Ramirez inte är tillgänglig.

På bortaplan har SD Huesca nu 16 raka matcher utan vinst och det är ett facit som egentligen talar för sig själv. Det här är också två oerhört defensivt inriktade lag, åtminstone sett till antalet mål i matcherna.

Men formen och hemmaplansfördelen talar för Getafe. Det raka spelet på hemmalaget synas till 1,95 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Getafe vinner
Odds: 1,95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 20 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: