Speltips Osasuna Barcelona

Speltips Granada – Barcelona 9/1: Givet målspel

Granada har ett gyllene läge att hota FC Barcelona, som har vissa problem i laget inför mötet lördagen den 9 januari 2021.

En del skulle mena på att vinsten mot Athletic Bilbao senast var en meriterande sådan för FC Barcelona och vill man vara riktigt optimistiskt lagd kan man se vissa tendenser i matchen som kan tala för att säsongen vänder nu.

Dels såg Lionel Messi lite bättre ut igen och inte minst inspirationen såg ut att vara tillbaka. Argentinaren jublade rent av när han tryckte in 2-1-målet och den typen av barnaglädje har vi inte sett på ett tag från stjärnan. Det lär behövas en Lionel Messi i bättre slag, och i zen, för att det här ska bli en vårsäsong att minnas.

En annan sak som tyder på att vändningen kan vara här var att man trots allt vände matchen. Trots ett tidigt underläge i den första halvleken – matchen var väl inte mer än ett par minuter gammal när Athletic Bilbao kontrade in 1-0 – vände man på steken och kunde vinna med 3-2 till slut. En moralstärkande vinst alltså.

Med det sagt tycker jag fortfarande att det finns för många oroväckande tendenser i det här laget och i sättet att spela. Att man åter släpper in två mål bådar inte gott.

Som om det inte vore nog med det kommer man nu att spela en på pappret väldigt tuff match, borta mot Granada, ett lag som har etablerat sig i toppen på senare år och som ser ganska starka ut just nu.

Granada kan ställa till det

Granada må ha neyder Lozana avsägnd inför matchen, men det är som bekant en spelare som inte varit tillgänglig tidigare under säsongen heller. Luis Milla är borta med förmodad coronasmitta och Victor Diaz är dessutom tveksam till att starta matchen. Däremot ska man ha med sig att Mixime Gonalons nu är tillbaka efter sin muskelskada, samt att Domingos Duarte och Dimitri Foulquier kommer in i laget igen efter sina avstängningar. Förmodat positiva injektioner alltså.

I bortalaget är det dock deppigare tider och det kommer inte minst att märkas i backlinjen, där Clement Lenglet nu är avstängd och där Gerard Pique sedan länge är borta med en skada. Det gör FC Barcelona mer sårbara och jag har svårt att se hur man ska hålla nollan här.

I övrigt bör nämnas att Ansu Fati, Sergi Roberto och Philippe Coutinho alla tre kommer att stå utanför laget i den här matchen också. Det öppnar för att Martin Braitwaite får en ny start. Vem hade kunnat ana det för ett par år sedan?

Granada har ett bra läge att ställa till det här och jag tror åtminstone att man gör mål framåt.

Granada +1,5 spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Granda +1,5
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:30, lördag 9 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: