Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips Levante – Athletic Bilbao 4/3: Copa del Rey

Det är dags för semifinal i Copa del Rey där Athletic Bilbao och Levante har ett bra utgångsläge för att ta sig hela vägen till finalen.

1-1 är läget inför returmötet mellan Athletic Bilbao och Levante i Copa del Rey, den kungliga spanska cupen. Att båda dessa lag är så pass långt framme som en semifinal får man beteckna som väldigt starkt.

Faktum är att flera tunga spanska klubbar har underpresterat i cupspelet, med både Real Madrid och Atletico Madrid utslagna tidigt, efter förluster mot lag längre ner i seriesystemet. Det såg man kanske inte riktigt komma på förhand.

Men det här har såklart öppnat upp för andra lag att göra det bra och det är där Athletic Bilbao samt Levante nu kommer in i bilden, med ett bra utgångsläge.

Athletic Bilbao hade en tung säsongsinledning, men har efter åsskiftet rest sig igen och känns väldigt starka plötsligt. Nu radar man upp starka insatser i ligaspelet, fram till att man senast tog en poäng borta mot just Levante.

Faktum är att det här blir tredje gången på bara ett par veckor som lagen spelar mot varandra. Först spelade man det inledande mötet i cupen. Då slutade det 1-1 med Athletic Bilbao som hemmalag. Nu senast, så sent som i fredags, spelade man mot varandra i ligan. Då spelade man åter 1-1, denna gång med Levante som hemmalag.

Formtopp i båda läger

Levante och Athletic Bilbao kommer båda till det här mötet med en stark trend av resultat, där det som varit slående är förmågan att undvika förluster. Det är med det sagt helt naturligt att båda mötena i februari månad slutade kryss, 1-1.

Om vi ser till ligatabellen har Athletic Bilbao en liten chans att nå Europaplats fortfarande, men behöver avsluta starkt för att kunna göra det. Men att vinna Copa del Rey känns i nuläget som en betydligt enklare väg ut i Europa.

Levante är faktiskt två poäng före Athletic Bilbao i tabellen, men jag tror inte att det är ett lag som kan konkurrera om Europaplats i längden. Däremot har man, med bara en semifinalrer och en final kvar att spela, trots allt en chans att vinna Copa del Rey.

X (oavgjort) spelas för tredje gången till 3,70 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 4 mars 2021
TV:  Aftonbladet TV
Stream:  Aftonbladet TV