22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Real Madrid – Athletic Bilbao 14/1: Spanska supercupen

Första semifinalen på onsdagen, andra på torsdagen. Då väntar Real Madrid svårspelade Athletic Bilbao på hemmaplan i spanska supercupen.

Den spanska supercupen använder sig av ett lite annorlunda upplägg och till skillnad från i merparten av länderna runt om i Europa är det här istället ett litet slutspel, med semifinaler och en final till helgen.

I andra ligor spelar man vanligtvis supercupen tidigt på säsongen, ofta innan ligan har kört igång, med en direkt avgörande match mellan vinnarna i cupen och vinnarna i ligan. Men så är alltså inte fallet i La Liga.

Det som är en klar fördel den här säsongen är att serieledande Atletico Madrid inte är med i det här slutspelet och helt kan fokusera på ligaspelet. Just nu ser man ut att gå mot en ny ligatitel på ett imponerande vis.

Real Madrid är i mina ögon favoriterna inför den här spanska supercupen, men allt handlar om hur pass högt man värderar densamma. Men jag har svårt att se att man inte skulle gå för att vinna. Dessutom är Zinedine Zidane en klassisk cuptränare.

Athletic Bilbao har ingen vidare trend

Rodrygo har inte kunnat spela på ett bra tag och det mesta pekar på att det fortsätter att vara en spelare utanför truppen i ytterligare ett bra tag. Det får man tag och räkna med. Det spelar dock ingen större roll för Real Madrid, som i mina ögon knappast blir sämre med honom utanför laget.

Daniel Carvajal ska närma sig spel. Födelsedagsbarnet från förra veckan kommer att tuffa till konkurrensen när han är tillbaka, men just den här matchen kan mycket väl ha kommit lite väl tidigt för honom. Vidare bör närmas att Luka Jovic är och förblir tveksam ett tag.

I bortalaget får man äntligen tillbaka Yeray Alvarez, som började träna i början på veckan. Det känns inte helt gjutet att han ska göra minuter direkt här, men han är åtminstone på bättringsvägen. Unai Lopez och Peru Nolaskoain är dock inte redo för spel än.

Real Madrid att vinna spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsafe. Det bör trots allt vara klasskillnad mellan lagen i den här matchen.

  Rygga spelet hos X – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: