Speltips Getafe Real Sociedad 29 juni 2020

Speltips Real Sociedad – Elche 7/5: Europajakt

Otroligt viktiga poäng står på spel när Real Sociedad spelar hemma mot bottenlaget Elche i spanska La Liga den 7 april 2021.

Det är sällan som La Liga och övriga stora ligor i Europa väljer att hacka ut en av omgångens hetare matcher och placera redan på fredagen. Men i mina ögon är det precis vad som har skett den här veckan.

Då spelar Real Sociedad nämligen hemma mot Elche i en match där båda lagen är i ett starkt, nästan desperat, behov av poäng. Med fyra omgångar kvar att spela är deras respektive öde helt enkelt inte bestämt fullt ut.

För Real Sociedad ser den här succésäsongen ut att kunna mynna ut i ett enda stort ”mähä” och det vore ett stort misslyckande sett till hur man faktiskt inledde året. Då var man serieledare och Real Sociedad kändes nästan ostoppbara där ett tag i höstas.

Men verkligheten har hunnit ikapp Real Sociedad, som nu har hela 23 poäng upp till serieledningen och som inte varit med i den diskussionen på hur länge som helst.

Nu ser Real Sociedad rent av ut att kunna tappa sin Europaplats, med Villarreal och Real Betis som närmast jagande lag precis bakom. Alla lag är inom loppet av två poäng och det kommer med andra ord vara små marginaler som avgör till slut.

Real Sociedad måste vinna

Därför går Real Sociedad in i den här matchen mot Elche med ett väldigt fokus på att ta tre poäng, trots att man nu har två förluster på sina fyra senaste, varav den senaste mot bottenlaget SD Huesca.

All stabilitet i prestationerna är som bortblåst i Real Sociedad, som trots det gäller som spelbolagens stora favorit inför den här matchen.

Elche är på nedflyttningsplats, men har en poäng upp till säker mark och många lag att kunna ta sig förbi nere i botten. Nu har man gjort bra resultat på sistone och tog, sånär som på en straffmiss i slutsekunderna, nästan en poäng mot serieledande Atletico Madrid senast.

Real Sociedad är inte i det slaget som gör att man kan köra över Elche, tror jag, och här kan det nog bli jämnare än vad spelbolagen tror.

Elche +1 (asian handicap) spelas till 1,87 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elche +1 (asian handicap)
Odds: 1,87
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, fredag 7 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: