Speltips Getafe Real Sociedad 29 juni 2020

Speltips Real Sociedad – Osasuna 3/1: Rakt spel

Real Sociedad går snart att känna igen och nu spelar man hemma mot Osasuna söndagen den 3 januari 2021 i spanska La Liga.

Efter en sagolik inledning på säsongen har tempot sakta men säkert avtagit för Real Sociedad, som har tappat aningen med mark i toppstriden, men som tog en viktig vinst senast mot Athletic Bilbao.

Tack vare tre poäng, på bortaplan, åt man sig uppåt i tabellen och visade därigenom att man är ett lag att räkna med igen. Real Sociedad sprudlar dock inte för tillfället och det är uppenbart att medvinden är försvunnen.

Men med det sagt vet vi att Real Sociedad har en inneboende, hög nivå som bara väntar på att få komma ut. Hemma mot bottenlaget Osasuna kanske det äntligen kan lossna, på riktigt, igen? Det vore efterlängtat.

Osasuna är ganska svårslagna, men är samtidigt ett lag som blandar och ger. Över tid har man visat sig ganska underlägsna i La Liga och borta mot Real Sociedad kan man inte gälla som någonting annat än en klar underdog.

Dags för tre poäng igen

Real Sociedad såg ut att få tillbaka den viktige spelaren David Silva i spel, men han har återigen åkt på ett bakslag och ser inte ut att kunna spela på ett tag. Minst sagt deppigt med tanke på att han är ett så framstående namn, både på och utanför planen, för det här laget.

Annars är det man reagerar på i hemmalaget att det finns så många osäkra kort på förhand. Det vill säga spelare som kanske kan spela, men troligen inte kan göra det redan nu. Joseba Zaldua, Aritz Elustondo, Adjanan Januzaj, Asier Illarramendi, Miguel Angel Moya och även Luca Sangalli står alla med på skadelistan.

Det som oroar för bottenlaget Osasuna inför den här matchen är det faktum att man har två spelare avstängda. Ruben Martinez fick ett direkt rött kort mot Deportivo Alaves på nyårsafton, medan Oier Sanjurjo är avstängd för att ha fått för många gula kort.

Som om det inte vore nog med det har man Chimy Avila skadad och Lucas Torro också som ett stukat kort på förhand. Juan Perez och Facundo Roncaglia är båda tveksamma till spel.

Precis som jag misstänkte tog Real Sociedad en efterlängtad vinst senast mot Athletic Bilbao, och det känns som att man kan bygga vidare på det nu.

Real Sociedad vinner spelas till 1,59 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Real Sociedad vinner
Odds: 1,59
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, söndag 3 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: