Speltips Osasuna Sevilla

Speltips Sevilla – Real Betis 14/3: Derbydags

Det är derbydags i staden Sevilla och det är det är inte bara ära som står på spel. De båda lagen ligger nära varandra i tabellen och resultatet här kan verkligen förändra förutsättningarna inför resten av säsongen.

Det är när sådana här matcher dyker upp på spelschemat som man sörjer coronaläget lite extra. Vad som vanligtvis är en match som präglas av fantastisk stämning på läktaren och passion kommer inte riktigt vara samma sak på söndag. Men det är nog många som kommer sitta spända hemma i TV-soffan ändå då det är väldigt mycket som står på spel i detta derby.

Sevilla har varit den klara fyran i tabellen under lång tid nu men har genom två förluster – först mot Barcelona och sedan chockartat mot Elche – nu halkat efter de tre lagen i toppen som slåss om titeln. Istället kommer Sevilla behöva fokusera på att mota bort de jagande Real Sociedad och Real Betis som båda har väldigt fin form i nuläget.

Sevilla har dessutom hunnit med att åka ur Champions League tidigare i veckan mot Dortmund efter att de fått nöja sig med ett 2-2 resultat i Tyskland. Man kan argumentera för att Sevilla var det bättre laget i dubbelmötet och hade det inte varit för norsken Erling Braut Håland som hittade nätet fyra gånger så hade historien säkerligen sett annorlunda ut.

Men nu lär det hur som helst bli full fokus på ligan för Sevillas del. Skadeläget i truppen och Julen Lopetegui har i stort sett hela truppen till sitt förfogande inför derbyt. Detsamma gäller dock för Real Betis, endast Marc Bartra är tveksam inför spel, vilket gör att vi får nöjet av att se ett derby där båda lagen kan ställa upp med starkast möjliga lag.

Real Betis har väldigt fin form

Gästerna är i väldigt fin form och har vunnit fyra raka segrar i La Liga. I de tio senaste matcherna har de endast förlorat en match, den förlusten kom i en väldigt jämn match mot Barcelona dessutom. Real Betis har klättrat i tabellen och vore det inte för att Real Sociedad precis framför var i lika fin form så hade de varit den klara utmanaren till Champions League-platserna.

Real Betis har dock förmodligen tjänat på att inte ha haft delad uppmärksamhet mellan ligaspelet och spel ute i Europa. De är även ute ur cupen och har bara ligan att fokusera på under resten av säsongen.

Det ska sägas att Sevilla också haft en strålande form innan den plötsliga dippen med två raka förluster, de har radat upp vinst efter vinst och har länge legat hack i häl på de båda storklubbarna Real Madrid och Barcelona. Ifall Sevilla kan hitta tillbaka till den formen nu när de är ute ur Champions League kommer det bli en tuff jakt för lagen där bakom. Matchen kan vara skillnaden mellan ett tre- eller nio poäng stort gap upp till fjärdeplatsen för Real Betis.

Båda lagen är vassa framåt och Real Betis är det lag som släppt in överlägset flest mål av topplagen. Trots att det är ett derby som riskerar att kanske bli lite försiktigt så är oddsen för ett överspel alldeles för höga för två lag som senast kommer från 2-2 och 3-2 resultat i min mening. För oddsen 2.26 på över 2,5 mål hittar ni ett spelvärd tips hos Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.26
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: