Speltips Sevilla Mallorca 12/7

Speltips Sevilla – Real Sociedad 9/1: Tidiga mötet

Lördagens första match i La Liga spelas mellan Sevilla och Real Sociedad. Naturligtvis rekar vi med odds, förutsättningar och speltips.

Nog vore det konstigt att inte ha ganska höga förväntningar inför den tidiga matchen i La Liga denna lördag, eftersom två av lagen som slåss om Europaplatser, Sevilla och Real Sociedad, nu ska göra upp om viktiga poäng.

Det här såg ut att bli en säsong med titelstrid för Real Sociedad, om någon nu trodde att man skulle orka behålla sitt skyhöga poängsnitt från säsongsinledningen. Men nu ser det istället ut att handla om att försvara en Champions League-plats och att i värsta fall undvika att tappa Europaplatsen helt.

Sedan den 8 november 2020 har man bara vunnit en match i La Liga och det tyder på att den galna säsongsinledningen kanske gav en övertro på det här laget, som nu har ganska stora problem att göra mål framåt.

Nu möter man ett Sevilla som sakta men säkert går att känna igen, men som inte rusar in med poäng eller målfabrikation. Det är snarare ett lag som vinner tillknäppt matcher och 12 av lagets 13 senaste hemmamatcher har också gått under linan på 2,5 mål.

Målspelet i La Liga

Efter att ha haft ett par tunga spelare på skadelistan under lång tid ser det nu äntligen bättre ut för den spanska storklubben Sevilla, som inte minst har tillbaka ytterbacken Jesus Navas i laget. Det är ett offensivt hot som man inte ska underskatta, inte minst sett till hur offensiven i övrigt har varit stundtals den här säsongen.

Med det sagt får Sevilla klara sig utan både Carlos Fernandez och Sergio Escudero inför den här matchen, med Tomas Vaclik som ett osäkert kort därtill.

I bortalaget finns det återigen en lång skadelista att försöka förhålla sig till, även om det ser ljusare ut nu. Anledningen till det är att det nu inte främst rör sig om spelare som garanterat är borta från matchspel, utan istället spelare som är precis i fasen mellan träning och full träning.

Därför vet jag i skrivande stund inte om Nacho Monreal, David Silva, Asier Illarramendi, Miguel Angel Moya, Joseba Zaldua och Aritz Elustondo kommer att kunna spela. De två förstnämnda kan mycket väl göra minuter och vore positiva injektioner i det här laget.

Formen talar för ett underspel här och under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger smeten hos CampoBet. Det finns helt enkelt inget riktigt go i något av lagen som motiverar en övertro på mål i matchen.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, lördag 9 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: